Gdzie ma być to coś ?

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Awatar użytkownika
Abarth
Spamer :P
Miejscowość: Zawiercie
Auto: Uno 1.3T

Re: Gdzie ma być to coś ?

Post autor: Abarth »

szymons1990 pisze:ja juz niemoge, kolejna fura u zawierciaków :D za jakis czas wszystkie pgt do zawiercia pojada :lol:
Ja tam nie mam nic przeciwko większa konkurencja lepsza motywacja :P :P :P
...::: Italian Pocket Rocket Fiat Uno Turbo MK1 Project
New Episode 500+ In progress
STAGE II 258Km & 311Nm
https://www.facebook.com/ItalianPocketRocket

Obrazek
Awatar użytkownika
omagi
Aktywny użytkownik
Auto: Punto GT

Post autor: omagi »

Abarth pisze:
szymons1990 pisze:ja juz niemoge, kolejna fura u zawierciaków :D za jakis czas wszystkie pgt do zawiercia pojada :lol:
Może dla kogoś tak ale ja będę robił samochód dla siebie wiec nie będę konkurował. A tak szczerze to nie widzialem żadnego fiata turbo w zawierciu poza coupe xD a mieszkam tu od urodzenia hahaha :)
Awatar użytkownika
Abarth

Post autor: Abarth »

omagi pisze:
Abarth pisze:
Może dla kogoś tak ale ja będę robił samochód dla siebie wiec nie będę konkurował. A tak szczerze to nie widzialem żadnego fiata turbo w zawierciu poza coupe xD a mieszkam tu od urodzenia hahaha :)
uuu to mało jeszcze widziałeś :P

dobra nie róbmy off top'a :cisza: priv :wink:
...::: Italian Pocket Rocket Fiat Uno Turbo MK1 Project
New Episode 500+ In progress
STAGE II 258Km & 311Nm
https://www.facebook.com/ItalianPocketRocket

Obrazek
Awatar użytkownika
omagi
Aktywny użytkownik

No tak ^^ Zawsze jak będzie czas to mozemy sie zgadac i ogladnac swoje sprzety :) Ja tak samo nie przeciagam tego wypelniacza :)
megazord
Aktywny użytkownik
Miejscowość: slask
Auto: Inne

Post autor: megazord »

Nie liczy się ilość tylko jakość :P :wpysk: :jump2:

omagi czy to jest to PGT z BB co tak długo wisiało na otomoto i za śmieszne pieniądze poszło?
Awatar użytkownika
omagi
Aktywny użytkownik

megazord pisze:
Nie liczy się ilość tylko jakość :P :wpysk: :jump2:

omagi czy to jest to PGT z BB co tak długo wisiało na otomoto i za śmieszne pieniądze poszło?
Zależy jakie masz na myśli. Tak było na otomoto. Ja go znalazlem przez allegro. Jest zadbany ni nie zniszczony tylko byla wymieniana maska zderzak i lewe nadkole. Na szczęście nic wiecej nie bylo wymieniane czyli nic nie klepane itp :) Tak jak pisalem jest slaby ale wydaje mi sie ze to nie wina pasztetowatego silnika tylko czegos zle ustawionego prawdopodobnie rozrzad. Jezdzila nim babka ktura nawet 1/10 niego nie wykorzystywala wiec jak oslabl to albo nie zauważyła albo zauważyła i chcieli się go pozbyć. A w otomoto zle wpisali pewnie dlatego tak siedzial bo to nie wersja 2 punto tylko 1 i w allegro bylo nie w tej zakladce co powinno wiec mniej ludzi zainteresowanych go ogladalo. A poprzedni wlaściciele chcieli zmienic na coś większego bo planują powiekszyc rodzine na jakiegos kombika. buuu ale sie rozpisalem.

-szymons1990- a ty coś wiesz o tym samochodzie?
Awatar użytkownika
szymons1990
Zaawansowany użytkownik
Miejscowość: Myslowice

Post autor: szymons1990 »

widziałem na allegro ale nie ogladałem wiec nic ciekawego ci nie powiem
PGT T25
Awatar użytkownika
RattuS
Obserwator
Miejscowość: Bielsko-Biała

Post autor: RattuS »

Punciak z BB, był na oto-moto i allegro. Miałem okazję jechać tym autem, bo byłem zainteresowany kupnem.
Powiem tak: fakt nie jest zniszczony, ale też daleko mu do takiego stanu jaki jest u mnie <pozdro dla rafała :mrgreen: > Środek jest w porządku, z zewnątrz to już tak różowo nie jest. Buda poobijana i widać że 'była robiona' ale nie wiadomo jaki ma stan faktyczny, bo poprzedni właściciel twierdził że w takim stanie auto kupił i jeździł bez problemów. Punciak był używany przez jego żonę na trasie dom-praca-dom. Niestety nie wiadomo jak był przy tym traktowany i czy to mogło wpłynąć na 'porażającą' moc silnika: czysta seria, ale kompletnie bez mocy, turbina ledwie ładuje i przyspieszenie jest takie ja w 75. Przy kolektorze ssącym brakowało jednego z przewodów podciśnienia, który na szybko podpięliśmy u mnie w garażu z ósmym z delikatną nadzieją, że może marchew zgaśnie i coś się poprawi, ale lipa :wpysk:

Po dłuższym zastanowieniu darowałem sobie to auto bo właściwie cena mówiła wszystko. Sądzę że musiałbym dorzucić do tego drugie tyle, żeby zaczęło działać i wyglądać 8)
Awatar użytkownika
Ósmy
Użytkownik
Miejscowość: BIELSKO-BIAŁA

Post autor: Ósmy »

Haha dobrze mówisz Szczur :) Poza tym on calutki był malowany :wink: :? Prawy próg wciśnięty pod nakładką, hamulec z tyłu trzymał, brak jakiegokolwiek doładowania, on sie toczył, a nie jechał. Mam nadzieje ze go kolego ogarniesz i będziesz zadowolony :) ;) Fakt środeczek zadbany :)
PS: Gaśnie już marchewa?
PUNTO GT 1,4 TURBO
Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami spojlerów... sztuką jest zrobić to bez nich...
Awatar użytkownika
omagi
Aktywny użytkownik

Tak samochód może troszkę poobijany ale mi to nie przeszkadza może tylko 2 odcienie (to co było wymieniane. Samochud nie był malowany tylko maska zderzak i nadkole i dlatego jest mała różnica w odcieniu( jakis frajer malowal =_=) Środek zas w rewelacyjnym stanie i w skórze. Silnik w niezłym stanie poza wałkiem. Czujnik jest przestawiony wiec dlatego swieci marchewa. Turbomaniak zmieni mi pasek i ustawi czujnik i nie bedzie swiecic bo blad od niego wychodzil. W już jeżdzi normalnie bo okazalo sie ze byl walniety wasburg czy cos takiego to co steruje turbina. Po odpieciu wężyka od przekaznika zasuwa tak ze masakra i laduje ponad na czerwone. nie prubowalem w pelni bo szkoda turbiny. Zamowilem mbc i bova to bedzie wszystko ok. A kupiłem go za 4300 :) wsadze z 100zł w czesci zeby jezdzil nie wliczam mbc i bova bo to nie czesci tylko bajer :) i bedzie ok no paza zderzakiem bo musze wymienic jakies 75 zł do malowania bo zaslania IC.

No i chyba tyle. Samochodzik ładny może to Turbomaniak potwierdzić :) To dobrze ze bylo to uszkodzone bo tak to by jesz dużo wczesniej poszedl a tak to jestem zadowolonym użytkownikiem. Pracuje równo i ladnie wkreca sie na obroty :)

Pozdro dla wszystkich. Jak zrobie bryczke to wsadze jakies wypasne foty :)
Awatar użytkownika
majster1988
Użytkownik

Post autor: majster1988 »

Nie chcialbym Cie martwic ale sadzac po cenie :
1. Albo to faktycznie okazja od goscia nie wiedzacego co wogole posiada... :cisza:
2.Albo studnia bez dna ktora po niedlugim uzytkowaniu bedzie sie nadawac do remontu(mam nadzieje ze sie myle)
Mowie to ze swojego doswiadczenia, bo gdybym jeszcze raz mial kupowac gt to na takie ponizej 10tys bym nawet nie patrzyl.
Niemniej jednak zycze powodzenia w modach i uzytkowaniu. :D
Awatar użytkownika
omagi
Aktywny użytkownik

majster1988 pisze:Nie chcialbym Cie martwic ale sadzac po cenie :
1. Albo to faktycznie okazja od goscia nie wiedzacego co wogole posiada... :cisza:
2.Albo studnia bez dna ktora po niedlugim uzytkowaniu bedzie sie nadawac do remontu(mam nadzieje ze sie myle)
Mowie to ze swojego doswiadczenia, bo gdybym jeszcze raz mial kupowac gt to na takie ponizej 10tys bym nawet nie patrzyl.
Niemniej jednak zycze powodzenia w modach i uzytkowaniu. :D
Tak oni nie wiedzieli ile to jest warte i byla im bardzo kasa potrzebna bo jak bym go nie kupil to by jakis znajomy im nie przywiózł kombiaka z niemcowni.
Awatar użytkownika
Ósmy
Użytkownik
Miejscowość: BIELSKO-BIAŁA

Post autor: Ósmy »

Hmm wracając do lakieru to polecam go dobrze ogladanac:) szczególnie uszczelki i naklejki pod tylnymi szybkami :) pod tylna klapą również :D Ok nie w tym rzecz. Auto ma jeździć, a potem wygladać :) To dobrze że znaleźliście przyczyne :) Życze udanych modyfikacji oraz tego by Cię nie zawiódł ;) POZDRAWIAM
PUNTO GT 1,4 TURBO
Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami spojlerów... sztuką jest zrobić to bez nich...
Awatar użytkownika
RattuS
Obserwator
Miejscowość: Bielsko-Biała

Post autor: RattuS »

"wsadze z 100zł w czesci zeby jezdzil [...] i bedzie ok no paza zderzakiem bo musze wymienic jakies 75 zł do malowania"
omagi powodzenia życzę w użytkowaniu, popatrz pod uszczelki jak mówi ósmy to zobaczysz trochę więcej niż dwa odcienie lakieru 8)
Awatar użytkownika
BARTEKcoupe
Miejscowość: Skarżysko Kamienna
Auto: Inne

Post autor: BARTEKcoupe »

nie stresować chłopaka :cisza: i może koniec OT :cisza:
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss :)
ODPOWIEDZ