Jakoś nie wpadłem na tocolin pisze:No wlasnie - jak dziura JEST PRZED SPREZARKA, to wtedy sie robi ubogo!klimczok3 pisze:miałem to samo w moim PGT.Gdzieś napewno masz nieszczelny dolot. U mnie był to zawór za przepływką i dlatego jej niee oszukiwało!!! Założyłem bova i wszystko jest ok. Uszkodzona była przepona(dziurawa) i brał powietrze tamtędy jak tylko chciał

Kolejna rzecz do sprawdzenia... ale dziwne by to było, by dawało się to odczuć zawsze tak samo wyraźnie przy tym samym doładowaniu :-/
Bo nie jest raczej możliwe, żeby chodziło o świece? Mogłoby by być tak, że któraś świeca jest stara i przy większym ciśnieniu zdmuchuje mi iskre... Tylko wtedy miałbym czarny dym za samochodem, a nie mam...
Lub jeszcze inna koncepcja: Była spora dziura za turbo (ładowało do 1/4 skali i szybko spadało) - może ktoś w zakresie szybkiej naprawy przeregulował przepływomierz tą śruba, co ona tam ponoć jest? I może wystarczy dokręcić ją teraz?
Może tak być? [Jeśli owszem, podpowiedzcie, gdzie dokładnie jej szukać]
Mi widzi się niestety, że to jednak pompa paliwa, ale chce sprawdzić wszystko przed tym

Więc powiedzcie jak i czym sprawdzić ciśnienie paliwa?