Brak mocy??? PGT

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Awatar użytkownika
majster1988
Użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Re: Brak mocy??? PGT

Post autor: majster1988 »

Sprawne jak cholera :!: :!: :!: :evil: :wsciekly: :klnie:
Awatar użytkownika
BARTEKcoupe
Spamer :P
Miejscowość: Skarżysko Kamienna
Auto: Inne

Post autor: BARTEKcoupe »

Kup turbo wymienione wyżej, wtryski i pompe z fiata coupe 20vt(na forum fckp mają napewno), ecumaster det 2 lub 3, do tego zrób wydech jak planowałeś, a autko będzie się naprawdę dobrze odpychać :wink:
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss :)
Awatar użytkownika
majster1988
Użytkownik

Kuszaca propozycja, tylko ze tak wstepnie szacujac, to zeby zrobic to o czym napisales to na dziendoberek ok 2,5 tys zl, musze sie zastanowic.
Ale wolalbym zrobic sobie na poczatek zdrowa serie ok 135-140km, bo jeszcze nie ogarniam tych doladowanych silniczkow, wiec w dziale gielda zamieszczam ogloszenie o kupnie IHI vl7...
Jescze jedno pytanko odnosnie nie polecanej raczej regeneracji turbin. Jest ktos na tym forum kto zregenerowal sprzezarke i jest zadowolony juz dluzszy czas(przebieg) z tej naprawy??? Ewentualnie gdzie to robil???
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer
Miejscowość: Kraków

Post autor: DeviL »

Ja mialem turbo nr1 regenerowane pod Krakowem , pozylo 1 shamowanie (straszna padaka) , nr2 ,pozylo 3 lata/mniej niz 10tys km i w sumie moze daloby rade uratowac samymi uszczelniaczami bo chyba one puscily (nie ma luzow itd - robione w motoarena koszt 1500zl) , teraz jest uzywka z coupety angielskiej o przelocie okolo 60tys km kupione za 500-600zl , chyba najlepsze z tych co mialem turbin , kupione od pewnej osoby handlujacej na forum fc
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)
Awatar użytkownika
BARTEKcoupe

Nie regenerowałem nigdy turbiny, ale na forum fiata coupe sporo osób regenerowało turbine do 20vt(ponoć ciężka w regeneracji) Jak narazie wszyscy zadowoleni. Firma to EMP-TURBO z Wrocławia.
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
Awatar użytkownika
szymons1990
Zaawansowany użytkownik
Miejscowość: Myslowice
Auto: Punto GT

Post autor: szymons1990 »

ja slyszalem ze turbotec z jaworzna jest dobry w te klocki, tak nawiasem to nawet jeden z ASO renault tam robi i nieslyszalem zeby ktos nazekal
PGT T25
Awatar użytkownika
Rafalinek
Użytkownik

Post autor: Rafalinek »

Nie pakuj się w regenerację, bo będziesz żałował. Lepiej kupić dobrą używkę, bo tak jak poskładała fabryka to nikt Ci nie złoży. A wiem co mówię, bo swoje przeszedłem z tematem regeneracji i zawsze jest wina klienta.
Warto przeglądać allegro, czasami trafi się jakaś używana t25 w dość niskiej cenie, a jak jest daleko, to zawsze można poprosić kogoś z okolic żeby obczaił.
Tutaj jest akurat za 800 zł, ale mówię, trafiają się sporadycznie w niższej cenie.
Punto GT1
Punto GT2[*]
Kropek na PJ
Awatar użytkownika
majster1988
Użytkownik

Tylko ze T25 ciagnie zasoba inne przerobki, a jak napisalem wolalbym serie...
Awatar użytkownika
mrowczan
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Częstochowa

Post autor: mrowczan »

Chemmist kiedys regenerowal ihi we Wrocku i u niego przelatala ponad 10 tys, u mnie 20 tys, na koncu pompowala 1,3b i po wyjeciu byla naprawde ok - minimalny luz poprzeczny, zero wzdluznego - prawie jak nowka. Ale takie regeneracje zdarzaja sie raz na 100 :) Kup to, co pisalem wczesniej i bedziesz zadowolony - Zibi ma filmiki, jak to fajnie wstaje, a i wydajnoscwiowo bije na leb seryjne ihi :) Lepiej wydac na nowa 1300zl, niz na regenracje 800zl i za 2 tygodnie miec powtorke z rozrywki.
Poza tym tak, jak mowil Devil - chora oszczednosc - ktos zamiat kupic pewnie, zmodzone auto za 12tys woli wziac "okazyjna" padake za 8tys i wlozyc w nia w ciagu najblizszych pary miesiecy drugie tyle, zeby to tylko jakkolwiek jezdzilo. Oto Polska wlasnie :)
Awatar użytkownika
Grzegorz1987
Użytkownik
Miejscowość: Dobiesz (Piaseczno)

Post autor: Grzegorz1987 »

mrowczan pisze:Chemmist kiedys regenerowal ihi we Wrocku i u niego przelatala ponad 10 tys, u mnie 20 tys, na koncu pompowala 1,3b i po wyjeciu byla naprawde ok - minimalny luz poprzeczny, zero wzdluznego - prawie jak nowka. Ale takie regeneracje zdarzaja sie raz na 100 :) Kup to, co pisalem wczesniej i bedziesz zadowolony - Zibi ma filmiki, jak to fajnie wstaje, a i wydajnoscwiowo bije na leb seryjne ihi :) Lepiej wydac na nowa 1300zl, niz na regenracje 800zl i za 2 tygodnie miec powtorke z rozrywki.
Poza tym tak, jak mowil Devil - chora oszczednosc - ktos zamiat kupic pewnie, zmodzone auto za 12tys woli wziac "okazyjna" padake za 8tys i wlozyc w nia w ciagu najblizszych pary miesiecy drugie tyle, zeby to tylko jakkolwiek jezdzilo. Oto Polska wlasnie :)
Ja osobiście wole kupić w średnim stanie i robić go powoli,bo wtedy wiem co mam.Nie ma co się oszukiwać GT-eka ciężko kupić.Czasami "zmodzone" auto może się okazać duuużą miną :twisted:
SPRZEDAM Toyota Corolla 2.0D4D 2005r.
Awatar użytkownika
mrowczan
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Częstochowa

Post autor: mrowczan »

Grzegorz1987 pisze:
mrowczan pisze:Chemmist kiedys regenerowal ihi we Wrocku i u niego przelatala ponad 10 tys, u mnie 20 tys, na koncu pompowala 1,3b i po wyjeciu byla naprawde ok - minimalny luz poprzeczny, zero wzdluznego - prawie jak nowka. Ale takie regeneracje zdarzaja sie raz na 100 :) Kup to, co pisalem wczesniej i bedziesz zadowolony - Zibi ma filmiki, jak to fajnie wstaje, a i wydajnoscwiowo bije na leb seryjne ihi :) Lepiej wydac na nowa 1300zl, niz na regenracje 800zl i za 2 tygodnie miec powtorke z rozrywki.
Ja osobiście wole kupić w średnim stanie i robić go powoli,bo wtedy wiem co mam.Nie ma co się oszukiwać GT-eka ciężko kupić.Czasami "zmodzone" auto może się okazać duuużą miną :twisted:
Tylko ze to "robienie powoli" w ciagu roku przekroczy dwukrotnie wartosc samochodu, o straconym czasie i nerwach nie wspomne :D
Awatar użytkownika
BARTEKcoupe

Zgadzam się z mrówczanem. Jeśli miałbym drugi raz kupować wolałbym dołożyć i kupić auto zmodzone.
Awatar użytkownika
Grzegorz1987
Użytkownik
Miejscowość: Dobiesz (Piaseczno)

Post autor: Grzegorz1987 »

BARTEKcoupe pisze:Zgadzam się z mrówczanem. Jeśli miałbym drugi raz kupować wolałbym dołożyć i kupić auto zmodzone.

Tak naprawde nie wiesz co masz wtedy
SPRZEDAM Toyota Corolla 2.0D4D 2005r.
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer
Miejscowość: Kraków

Post autor: DeviL »

mrowczana woz byl dobry i kazdy wiedzial co tam jest ,a cene za woz tez mial dobra a i tak pol roku sprzedawal i mial wielu pieniaczy na telefonie/gg ;) Wielu wydaje sie ,ze mody sa tanie ,ze sami se poradza ze wszystkim a potem jak podlicza to wychodzi kosmos . Ale mrowczan wozu juz nie ma i chyba na rynku nie ma tak zadbanego pgt 200km :P
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)
Awatar użytkownika
2rotor
Aktywny użytkownik

Post autor: 2rotor »

DeviL pisze:mrowczana woz byl dobry i kazdy wiedzial co tam jest ,a cene za woz tez mial dobra a i tak pol roku sprzedawal i mial wielu pieniaczy na telefonie/gg ;) Wielu wydaje sie ,ze mody sa tanie ,ze sami se poradza ze wszystkim a potem jak podlicza to wychodzi kosmos . Ale mrowczan wozu juz nie ma i chyba na rynku nie ma tak zadbanego pgt 200km :P

Na sprzedaż to może i nie ma ;)
Fiat Marea Weekend SX 1,6 16V
ODPOWIEDZ