Problem z uno turbo mkII 90r.
Re: Problem z uno turbo mkII 90r.
jeśli chodzi o mbc to bardzo trudno nim ustawić ciśnienie,może to nie to co powinno być?
- BARTEKcoupe
- Spamer :P
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
zaworek nie wygląda profi, zawór mbc properfekt nie jest drogi więc możesz zamienić
co do bova, to pobaw się regulacją, jeśli nie pomorze to skończył juz swój żywot 

Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss
.....psss......pssss.....pssssss

wielki dzięki Panowie
- goofer007
- Miejscowość: SZA
- Auto: Punto GT
Pierwsze co, to edytuje posty a nie pisz jednego pod drugim
To MBC to jakiś zaworek niewiadomego pochodzenia.
W blow offie niby się nie ma co zepsuć, ale może tłoczek jakiś pokiereszowany i niedokładnie przylegał, może coś podeszło trudno powiedzieć, załóż i testuj w różnych ustawieniach.

To MBC to jakiś zaworek niewiadomego pochodzenia.
W blow offie niby się nie ma co zepsuć, ale może tłoczek jakiś pokiereszowany i niedokładnie przylegał, może coś podeszło trudno powiedzieć, załóż i testuj w różnych ustawieniach.
176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE
146A2.246 1301 TIE
goofer wspomnial o aparacie zapłonowym i hybrydzie,nie bardzo wiem o co chodzi. jeśli możesz to proszę rozjaśnij
- goofer007
O to że masz z 1.4, w 1.3 był przy wałku rozrządu,tam, gdzie zaznaczyłem na fotce.
A z hybrydą to taki żart
A z hybrydą to taki żart

176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE
146A2.246 1301 TIE
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Białystok
Hmmm... może być hybryda. Jeśli dobrze zauważyłem, to ma rozdzielacz w bloku z lewej strony, czyli wałek prawdopodobnie jest z 1.4 (lub jeszcze jakiś innygoofer007 pisze:O to że masz z 1.4, w 1.3 był przy wałku rozrządu,tam, gdzie zaznaczyłem na fotce.
A z hybrydą to taki żart

A tam zaraz koniec świataslypper pisze:mogę zrobić tylko foto,wykresu nie posiadam. a miszkam w okolicy Wisznic - powiat Biała Podlaska
czyli koniec świata

witaj Łukasz.moi znajomi twierdzą że to koniec świata
a tak na poważnie to jeśli jesteś z Białegostoku to z chęcią bym się spotkał i to żaden problem bo nasz samochód jeżdzi na Litwę prawie co tydzień,więc nie ma problemu gdybym ja pojechał za brata.jeśli mógłbym podejrzeć twoje autko i wykorzystać ciekawostki w swoim to by było extra
uniaczem niestety nie ma szans na przyjazd bo przesadziłem z zawieszeniem i leży na glebie i w koleinach obcieram,wożę go na lawecie
nie jestem mechanikiem ani specem i nadal nie bardzo wiem co z tą hybrydą,żartujecie sobie???
od KYS: Zacznik używać słownika ortograficznego!

od KYS: Zacznik używać słownika ortograficznego!
wracając do moich problemów. z tą regulacją bova to rozebrałem go i przeczyściłem(zeczywiście był zasyfiony i mógł się nie domykac poz tym ten syf strasznie go blokował teraz tłoczek przesówa się leciutko)chciałem go zamontować i zwróciłem uwagę że otwór w miejscu gdzie jest zamontowany bov wygląda jak na foto.czyli dokładnie 8mm a średnica zaworu to 24mm.
myślę ze nalezałoby ją zwiększyć. pozatym jest zamontowany na gumowym przewodzie dłudości 10cm.biorąc pod uwagę jakiej siły(ciśnienia) potrzeba by otwozyć zawór to w takiej komorze jaką tworzy tak długi przewód i maly otwór z róry dolotowej morzna spręzyć sporo powietrza.przez co bov nie działa prawidłowo.czekam na wasze opinie
widzę że po 18 to "aktywni" są mało aktywni
czyzby pwodem były kobiety 
myślę ze nalezałoby ją zwiększyć. pozatym jest zamontowany na gumowym przewodzie dłudości 10cm.biorąc pod uwagę jakiej siły(ciśnienia) potrzeba by otwozyć zawór to w takiej komorze jaką tworzy tak długi przewód i maly otwór z róry dolotowej morzna spręzyć sporo powietrza.przez co bov nie działa prawidłowo.czekam na wasze opinie
widzę że po 18 to "aktywni" są mało aktywni

- goofer007
Powinieneś zlikwidować zwężkę, czyli uciąć końcówkę 

Chodzi o to, że masz silnik złożony z dwóch, niektóre części z 1.3 a inne z 1.4slypper pisze:z tą hybrydą,żartujecie sobie???
176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE
146A2.246 1301 TIE
czyli hubryda??? dzięki wielkie.mogę się odwdzięczyć w info o częścich tak zwanych "zamiennikach" a tak dokładniej w chłodnicach(bardzo szeroko),optyce i blachach (oczywićie tez ceny )
a tak na merginesie,wiem że jestem nowym klubowiczem,w temacie turbo jestem zielony i liczę na waszą pomoc ale z przyjemnością odwdzięczę się w sprawch prywatnej dziełalności i sprawach z tym związanych.jeśli mogę zawsze pomagam.
od KYS: Jeszcze raz napiszesz wiadomość pod wiadomością a dostaniesz "prezent" na święta.
od KYS: Jeszcze raz napiszesz wiadomość pod wiadomością a dostaniesz "prezent" na święta.
- goofer007
To może na początek:
NIE PISZ JEDNEGO POSTA POD DRUGIM !
Masz przycisk "zmień" i go używaj, bo z rozmowy na 2 strony zrobiły się 4
NIE PISZ JEDNEGO POSTA POD DRUGIM !
Masz przycisk "zmień" i go używaj, bo z rozmowy na 2 strony zrobiły się 4

176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE
146A2.246 1301 TIE
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Białystok
Szkoda by było jeśli byś nie przyjechał Uniaczemslypper pisze:jeśli mógłbym podejrzeć twoje autko i wykozystać ciekawostki w swoim to by było extra

Ogólnie można byłoby się zgadać to jakbyś wpadł to byłyby 4 osoby