Trzeba go wpiąć na gumowy przewodzik, ktory idzie do waste gate.Zaznaczylem Ci to na zdęciu,tak jak ten kolorowy rozgałęznik do akwarium. To chyba najtańszy mbc
emilszewczyk pisze:Trzeba go wpiąć na gumowy przewodzik, ktory idzie do waste gate.Zaznaczylem Ci to na zdęciu,tak jak ten kolorowy rozgałęznik do akwarium. To chyba najtańszy mbc
Mam mały problem mianowicie jakiś czas temu nabyłem mbc http://moto.allegro.pl/item331491334_mbc_do_turbo.html
ale znacznie taniej wpiołem go w ten przewód idacy od turbiny do WG
przewód od turbo wpiołem na króciec na przeciwko sruby do regulacji natomiast do jednego z bocznych do WG natomiast drugi zaślepiłem dobrze to wpiołem laduje nadal tyle samo co przed załozeniem po rozkreceniu jest jakby go niebyło natomiast po skreceniu na max ładuje tyle samo z tym ze na pełnym ciągu strzela i traci moc
Powinienes ten naprzeciwko śruby zostawić nie zaslepiony i nie podłaczony.
Reszte powinienes podłaczyć do bocznych. To jest bleed MBC a wiec nie ze sprezynką a z dodatkowym otworkiem upuszczajacym powietrze przez co mniej go idzie do wg i jest wieksze ciśnienie.
Skreć go na - max ile się de potem delikatnie sie przejedz i zobacz czy dobrze ładuje. Jak jest w normie to odkrecaj po pół obrotu a moze i mniej i patrz o ile wzrasta ciśnienie. Nie przekraczaj 0,9 bara bo potem i tak się okaże że przy jeździe na 5 biegu bedzie wiecej ładować
Dzieki wielkie Zibi wpiołem jak pisałes 0.9 bara osiągnięte ale na pełnym ciągu na 4 i 5 biegu strzela i przerywa teraz jest to kwestia regulacji mbc czy cos zmieniac z dawką paliwa raczej paliwo bo powietrza juz za dużo Jak tak to gdzie?
Tak. Zmniejsz doładowanie bo pewnie brakuje paliwa. Teraz najlepiej zapodać sonde szerokopasmową i sprawdzić AFR i ustawić dawkę. Jak?? Poprzez zmiane nastawów sprezyny przepływki albo świnką.