Brak podświetlenia zegarów i kontrolki świateł :(

układ elektryczny, układ wtryskowy i zapłonowy, SMT6, ECUMASTER, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Joshi
Użytkownik
Auto: Uno 1.3T
Kontakt:

Brak podświetlenia zegarów i kontrolki świateł :(

Post autor: Joshi »

Witam. Mam przerobioną wersje Uno MK1 45 na Uno MK1 Turbo, praktycznie wszystko tylko bez silnika jeszcze. Zamontowałem jakiś czas temu zegary z Turbiny ale mam jedne problem. Wszystko mi działa w zegarach, kontrolki też, jedynie co mnie wqr....a to to, że nie mam podświetlenia zegarów oraz jak włacze swiatla to mi sie kontrolka nie zapala. A ulozenie stykow w tych zegarach jest takie same jak w zegarach z Uno 45 :( No i co teraz zrobic? Czy moge jakos podciagnac napiecie skas do odpowiednich stykow zeby te podswietlenie i kontrolka dzialala? Zarowki sa nie spalone, kable nie wytarte, a jak wkladam stare zegary to wszystko dziala to czemu nie dziala w zegarach od Turbo??? Please help me... bo juz kupilem listwe LED do zamontowania na wszelki wypadek :P
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

Musisz miernikiem sprawdzić połączenie miedzy kostką a żaróweczkami od podświetlenia i kontrolki świateł.

Jezli jest połącznie tzn ze jednak jakaś kostka sie różni. Sprawdz dokładniej
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
Joshi
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Joshi »

Nadal dupa :( Żaroweczki sa nie przepalone, kable cale, styki i wszystkie prowadnice na zegarach tez dzialaja. To czemu QR.....A to nie dziala :( A czy moze to byc wina bezpiecznikow? Z tego co wyczytalem to swiatla mijania powinny miec 7,5A bezpiecznik a ja mam wsadzony 10A. Wymienilem na 7,5A ale nadal zonk jest :( Chyba rezygnuje i poprostu wloze listwe LED, podepne pod jakis bezpiecznik, pewnie od swiatel i bedzie gitens ;/
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

Jezeli działało na starej desce to na nowej też powinno
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Joshi pisze:Nadal dupa :( Żaroweczki sa nie przepalone, kable cale, styki i wszystkie prowadnice na zegarach tez dzialaja. To czemu QR.....A to nie dziala :( A czy moze to byc wina bezpiecznikow? Z tego co wyczytalem to swiatla mijania powinny miec 7,5A bezpiecznik a ja mam wsadzony 10A. Wymienilem na 7,5A ale nadal zonk jest :( Chyba rezygnuje i poprostu wloze listwe LED, podepne pod jakis bezpiecznik, pewnie od swiatel i bedzie gitens ;/
Jeżeli tylko dochodzi prąd, to napewno coś da się zrobić. Na początek poruszaj żaróweczkami w tych 'siedziskach', czasem tam nie stykają te blaszki o ścieżki na druku(można np. przetrzeć je drobniiutkim papierem ściernym).
Sprawdź czy dochodzi + i - do styków żaróweczek, może gdzieś - się gubi:). Szukaj, bo zegary z UTa do n/a pasują bez problemu i wszystko działa.
ODPOWIEDZ