Witam. Mam przerobioną wersje Uno MK1 45 na Uno MK1 Turbo, praktycznie wszystko tylko bez silnika jeszcze. Zamontowałem jakiś czas temu zegary z Turbiny ale mam jedne problem. Wszystko mi działa w zegarach, kontrolki też, jedynie co mnie wqr....a to to, że nie mam podświetlenia zegarów oraz jak włacze swiatla to mi sie kontrolka nie zapala. A ulozenie stykow w tych zegarach jest takie same jak w zegarach z Uno 45 No i co teraz zrobic? Czy moge jakos podciagnac napiecie skas do odpowiednich stykow zeby te podswietlenie i kontrolka dzialala? Zarowki sa nie spalone, kable nie wytarte, a jak wkladam stare zegary to wszystko dziala to czemu nie dziala w zegarach od Turbo??? Please help me... bo juz kupilem listwe LED do zamontowania na wszelki wypadek
Nadal dupa Żaroweczki sa nie przepalone, kable cale, styki i wszystkie prowadnice na zegarach tez dzialaja. To czemu QR.....A to nie dziala A czy moze to byc wina bezpiecznikow? Z tego co wyczytalem to swiatla mijania powinny miec 7,5A bezpiecznik a ja mam wsadzony 10A. Wymienilem na 7,5A ale nadal zonk jest Chyba rezygnuje i poprostu wloze listwe LED, podepne pod jakis bezpiecznik, pewnie od swiatel i bedzie gitens ;/
Joshi pisze:Nadal dupa Żaroweczki sa nie przepalone, kable cale, styki i wszystkie prowadnice na zegarach tez dzialaja. To czemu QR.....A to nie dziala A czy moze to byc wina bezpiecznikow? Z tego co wyczytalem to swiatla mijania powinny miec 7,5A bezpiecznik a ja mam wsadzony 10A. Wymienilem na 7,5A ale nadal zonk jest Chyba rezygnuje i poprostu wloze listwe LED, podepne pod jakis bezpiecznik, pewnie od swiatel i bedzie gitens ;/
Jeżeli tylko dochodzi prąd, to napewno coś da się zrobić. Na początek poruszaj żaróweczkami w tych 'siedziskach', czasem tam nie stykają te blaszki o ścieżki na druku(można np. przetrzeć je drobniiutkim papierem ściernym).
Sprawdź czy dochodzi + i - do styków żaróweczek, może gdzieś - się gubi:). Szukaj, bo zegary z UTa do n/a pasują bez problemu i wszystko działa.