Kilka pytań: WG, uszczelka pod turbo.....

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

skadubek
Zaawansowany użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Kilka pytań: WG, uszczelka pod turbo.....

Post autor: skadubek »

Witam wydmuchało mi usczelke z pod turbo (wiedziałem ze tak bedzie mam za ciasny wydech :oops: )
1) teraz czy trzeba planować turbo?? czy wystarczy ładnie wyczyścić powierzchnie :?: Wyciągnąłem TURBO bo było całe takie zaolejone(myslałem ze sie kończy moze), a tu piękna sztuka zzero luzu, a olej bo powrotny kruciec puszczał :lol:
2) Od czego pasi uszczelka czy dobrze pamietam Lublin turbo i chyba Fiat ducato ,ale jaki silnik :?: :?:
3)w styczniu jeszcze patrzyłem i WG smigało teraz ani rusz :roll: polałem WD...nie wiem czy pomoże są jeszcze jakieś patenty :?: zapieka sie klapka czy w bączku :?:
4) Może przerobie dolot odrazu na ciut większy 8) i teraz czy potrzeba jest (chyba to odma) wpinać ją (w orginale zaraz za przepływką) czy moge tego nie podpinać trzeba to zatkać czy weżyk w butelke :?:
Za podpowiedzi dzięki :wink:
Lui
Spamer :P
Kontakt:

Post autor: Lui »

starej uszczelki nie masz? weź do skelpu na wzór albo pomierz sobie rozstaw otworów żeby mieć pewność

odmy wpinać nie musisz, miejsce w dolocie możesz zaślepić a przewód od skrzyni korbowej do butelki
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
skadubek
Zaawansowany użytkownik

Post autor: skadubek »

Dzieki uszczelke zminiłem pasuje od Lublin turbo 7,80zł w detalu :lol: a z odmą tak myślałem bo tak robiłem w maluszku :lol: to były czasy 8)
ODPOWIEDZ