wystrzal

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Awatar użytkownika
mrowczan
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Częstochowa
Auto: Inne

wystrzal

Post autor: mrowczan »

Witam.
Przed chwila mialem wyscig i w czasie cisniecia na 3 biegu mialem wystrzal (jakby gazu). Poprostu przerwalo na ulamek sekundy, strzelilo (na pelnym ciagu) i jechalo dalej, jakby nigdy nic (drugi raz takie cos mialem w ciagu ostatnich kilku dni). Pare dni temu troszeczke rozszczelnil mi sie jakies 30cm od turbin wydech, moze byc od tego? Dodam tez szczegol pewnie niemajacy nic do rzeczy, ale pierwszy raz zalalem vpower racing - moze cos z mieszanka? Wiecie moze, co to moglo byc?
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
JARO_Cz-wa
Zaawansowany użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Post autor: JARO_Cz-wa »

Rozszczelnienie wydechu nie powinno tego powodować, jedynie co to głośniej to bedzie słychać :wink: .
W jakim stanie masz świece zapłonowe i przewody wysokiego napięcia :?: To bym radził sprawdzić
Ja u mnie na tym paliwie niemiałem rzadnych takich problemów 8)
Lui
Spamer :P
Kontakt:

Post autor: Lui »

czyli strzał jakby od ubogiej mieszanki

dużo tego paliwa miałeś zalanego?
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
Awatar użytkownika
mrowczan
Aktywny użytkownik

Swiece wymieniane jakies 3-4 tys km temu, kable maja ze 2 lata. Co do paliwa - ok 10 litrow, wiec to raczej nie przez to... Sam nie wiem, co to moglo byc. Dzisiaj w ramach testow przecioralem go dosc ostro i nic, jak zyleta.
Awatar użytkownika
2rotor
Aktywny użytkownik

Post autor: 2rotor »

Nie złapał ci on przypadkiem doładowania 1,5 bara? Bo wtedy przerywa.
Fiat Marea Weekend SX 1,6 16V
Awatar użytkownika
JARO_Cz-wa
Zaawansowany użytkownik

2rotor pisze:Nie złapał ci on przypadkiem doładowania 1,5 bara? Bo wtedy przerywa.
To tak czysto teoretycznie zapytam czemu mój punciak nie przerywał :?: , a na wskaźniku widziałem że zamyka skale czyli conajmnie z 1,8bara było :idea: I było to czuć też że wciska w fotel :twisted: Zapalała mi się tylko kontrolka wtrysku na zegarach :roll:
Awatar użytkownika
2rotor
Aktywny użytkownik

Post autor: 2rotor »

JARO_Cz-wa pisze:
2rotor pisze:Nie złapał ci on przypadkiem doładowania 1,5 bara? Bo wtedy przerywa.
To tak czysto teoretycznie zapytam czemu mój punciak nie przerywał :?: , a na wskaźniku widziałem że zamyka skale czyli conajmnie z 1,8bara było :idea: I było to czuć też że wciska w fotel :twisted: Zapalała mi się tylko kontrolka wtrysku na zegarach :roll:
Empirycznie nie sprawdzałem, czytałem gdzieś jedynie, więc mogę się mylić z tym przerywaniem. Ja mam na MBC stałe doładowanie ustawione więc overboost nie występuje.
Fiat Marea Weekend SX 1,6 16V
skadubek
Zaawansowany użytkownik

Post autor: skadubek »

Przerywanie występuje jak najbardziej :lol: i jeszcze pojawiają sie piękne wystrzały z wydechu nie polecam :roll:
Awatar użytkownika
JARO_Cz-wa
Zaawansowany użytkownik

skadubek pisze:Przerywanie występuje jak najbardziej :lol: i jeszcze pojawiają sie piękne wystrzały z wydechu nie polecam :roll:
To u mnie nic nie strzelało pomino ze zamykałem skale wskaźnika doładowania. :wink: Może jakiś "wirus" w sterowniku :roll: chociaz kontrolka wtrysku się zapalała :idea:
skadubek
Zaawansowany użytkownik

Bo tobie przeładowało i odrazu odcinka, a jest jeszcze tak że troche przeładuje chyba coś około 1,5 bara i zaczyna sie przerywanie paliwaka sie nazbiera i bach....
Awatar użytkownika
JARO_Cz-wa
Zaawansowany użytkownik

skadubek pisze:Bo tobie przeładowało i odrazu odcinka, a jest jeszcze tak że troche przeładuje chyba coś około 1,5 bara i zaczyna sie przerywanie paliwaka sie nazbiera i bach....
U mnie niebyło odcinki kreciłem do czerwonej skali na obrotomierzu z zamknieta skala na wskaźniku ciśnienia. :roll:
skadubek
Zaawansowany użytkownik

Ja znam dwa rodzaje odcinki z którymi sie spotkałem :lol:
1. To przerywanie i efektowne strzały z wydechu...
2. To Kontrolka wtrysku sie zapala i koniec odcina zapłon i spadaja obroty
Więc chyba masz wirusa :lol: :lol:
Awatar użytkownika
mrowczan
Aktywny użytkownik

No i przed chwila mialem riplej. Przeciagnalem go na 2 do ok 5 tys obrotow, lekko popuscilem gaz i znowu depnalem - przerwanie, wystrzal i idzie dalej, wrzucam trojke - przerwanie, wystrzal i dalej idzie. To samo bylo wczoraj przy ok 80km/h przy redukcji na 3 i depnieciu...
Jakies pomysly?
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

Sonde szerokopasmową w wydech i sprawdzamy co sie dzieje
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
Awatar użytkownika
mrowczan
Aktywny użytkownik

Bylem w ASO, zeby samochod podpieli pod kompa. Odnioslem wrazenie, ze gosc to robi pierwszy raz w zyciu i nie ma o tym zielonego pojecia. Stwierdzil tylko tyle, ze cewki nie da sie tak sprawdzic, ale (uwaga uwaga) sonda lambda dziala poprawnie! To tyle informacji zostalo mi przekazanych...
Aha, dodam jeszcze, ze dzisiaj wymienilem uszczelke pod tym dekielkiem, co przykrywa walek rozrzadu, bo juz olej puszczala. Mogly te strzaly byc spowodowane tym, ze cewka/kable zalaly sie olejem? Jest sens je teraz jakos czyscic?
ODPOWIEDZ