wystrzal
- mrowczan
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Częstochowa
- Auto: Inne
wystrzal
Witam.
Przed chwila mialem wyscig i w czasie cisniecia na 3 biegu mialem wystrzal (jakby gazu). Poprostu przerwalo na ulamek sekundy, strzelilo (na pelnym ciagu) i jechalo dalej, jakby nigdy nic (drugi raz takie cos mialem w ciagu ostatnich kilku dni). Pare dni temu troszeczke rozszczelnil mi sie jakies 30cm od turbin wydech, moze byc od tego? Dodam tez szczegol pewnie niemajacy nic do rzeczy, ale pierwszy raz zalalem vpower racing - moze cos z mieszanka? Wiecie moze, co to moglo byc?
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Przed chwila mialem wyscig i w czasie cisniecia na 3 biegu mialem wystrzal (jakby gazu). Poprostu przerwalo na ulamek sekundy, strzelilo (na pelnym ciagu) i jechalo dalej, jakby nigdy nic (drugi raz takie cos mialem w ciagu ostatnich kilku dni). Pare dni temu troszeczke rozszczelnil mi sie jakies 30cm od turbin wydech, moze byc od tego? Dodam tez szczegol pewnie niemajacy nic do rzeczy, ale pierwszy raz zalalem vpower racing - moze cos z mieszanka? Wiecie moze, co to moglo byc?
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
- JARO_Cz-wa
- Zaawansowany użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
-
- Spamer :P
- Kontakt:
czyli strzał jakby od ubogiej mieszanki
dużo tego paliwa miałeś zalanego?
dużo tego paliwa miałeś zalanego?
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
- JARO_Cz-wa
To tak czysto teoretycznie zapytam czemu mój punciak nie przerywał2rotor pisze:Nie złapał ci on przypadkiem doładowania 1,5 bara? Bo wtedy przerywa.

Empirycznie nie sprawdzałem, czytałem gdzieś jedynie, więc mogę się mylić z tym przerywaniem. Ja mam na MBC stałe doładowanie ustawione więc overboost nie występuje.JARO_Cz-wa pisze:To tak czysto teoretycznie zapytam czemu mój punciak nie przerywał2rotor pisze:Nie złapał ci on przypadkiem doładowania 1,5 bara? Bo wtedy przerywa., a na wskaźniku widziałem że zamyka skale czyli conajmnie z 1,8bara było
I było to czuć też że wciska w fotel
Zapalała mi się tylko kontrolka wtrysku na zegarach
Fiat Marea Weekend SX 1,6 16V
- JARO_Cz-wa
- JARO_Cz-wa
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Sonde szerokopasmową w wydech i sprawdzamy co sie dzieje
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
- mrowczan
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Częstochowa
- Auto: Inne
Bylem w ASO, zeby samochod podpieli pod kompa. Odnioslem wrazenie, ze gosc to robi pierwszy raz w zyciu i nie ma o tym zielonego pojecia. Stwierdzil tylko tyle, ze cewki nie da sie tak sprawdzic, ale (uwaga uwaga) sonda lambda dziala poprawnie! To tyle informacji zostalo mi przekazanych...
Aha, dodam jeszcze, ze dzisiaj wymienilem uszczelke pod tym dekielkiem, co przykrywa walek rozrzadu, bo juz olej puszczala. Mogly te strzaly byc spowodowane tym, ze cewka/kable zalaly sie olejem? Jest sens je teraz jakos czyscic?
Aha, dodam jeszcze, ze dzisiaj wymienilem uszczelke pod tym dekielkiem, co przykrywa walek rozrzadu, bo juz olej puszczala. Mogly te strzaly byc spowodowane tym, ze cewka/kable zalaly sie olejem? Jest sens je teraz jakos czyscic?