xenony

układ elektryczny, układ wtryskowy i zapłonowy, SMT6, ECUMASTER, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Lui
Spamer :P
Auto: Uno 1.3T
Kontakt:

xenony

Post autor: Lui »

Myślał ktoś coś na ten temat? Chodzi mi o zestawy typu żarówki + przetwornice. Widziałem u kolegi zestawik (kosztował kiedyś 600zł teraz niby ok 400), efekt super i światło nie jest wcale mocno rażące. Pomijam legalność takiego rozwiązania bo w moim aucie i tak wszystko jest złe hehe :)
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer
Miejscowość: Kraków
Auto: Inne

Post autor: DeviL »

Kolega ma taki zestaw , przetwornica padla po 3 miechach , nie wiem czy mu reklamacje uwzgledniono , ale poki co smiga na starych swiatlach . Tak czy siak kolor swiatel kozacki , z daleka widac ze jedzie auto
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)
Artur
Użytkownik

Post autor: Artur »

moj kumpel ma w trabancie najszybszy dwusow w miescie silnik od wartburga podkrecony gleba na maxa i xenony efekt masakryczny jak sam twierdzi odkad ma xenony wszyscy mu zjezdzaja na prawy pas :lol:
Obrazek
PUNTO HGT
hz10

Post autor: hz10 »

takich co zakładają do zwykłych lamp xenony powino sie pod ściane postawić :twisted: u nas po tst jeździ dwuch co ma tak zrobione efekt :oślepianie jak cholera . czasami to sie zastanawiam gdzie ta policja :roll: przecież delikwenta widać z kilometra :lol:
krzysztof
Obserwator

Post autor: krzysztof »

Moj przyjaciel zamontowal ksenony do E30 Ma specjalne lampy hella i do tego zestaw zerowek i przetwornic. wszystko dziala tak jak powinno z tym, ze koszta nie male. Komplet lamp to 1200zl a zestaw 900zl.
Ale na przegladzie nie ma klopotow.
Pozdrowionka
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

Do uno nikt nie wyprodukuje lamp na xenony
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
Lui
Kontakt:

hz10 pisze:takich co zakładają do zwykłych lamp xenony powino sie pod ściane postawić :twisted: u nas po tst jeździ dwuch co ma tak zrobione efekt :oślepianie jak cholera . czasami to sie zastanawiam gdzie ta policja :roll: przecież delikwenta widać z kilometra :lol:
no to ciekawe, ja sie spotkalem z takimi co wlasnie nic nie oslepiaja, wszystko elegancko
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer

Oslepianie zalezne jest od ustawienia lamp , jak nie beda w gore to nie beda oslepiac :P
Artur
Użytkownik

Post autor: Artur »

w trabim jakos nie oslepiaja i jest oki nigdy go nawet policja nie zaczepila o lampy a ma bixenony zapomnialem i szklo jest bez zalaman,sam sie zastanawiam nad zalozeniem ale czas pokaze
Obrazek
PUNTO HGT
hz10

Post autor: hz10 »

jak was tak czytam to nasuwa mi sie jedno pytanie :panowie a czy wy macie oczy :roll:
Lui
Kontakt:

jak najbardziej

ja juz nie raz zostalem oslepiony zwyklymi lampami, xenonem nawet takim "zlym" nie, jak swiatla beda dobrze ustawione to nie bedzie problemu
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer

Wg mnie wiecej jak 50% samochodow ma zle ustawione swiatla , ja juz nie wiem czy mam chore oczy , czy na dlugich jezdza , a wychodzi wlasnie ze zle ustawione i wala w oczy :P Najgorzej w nocy gdzies na wsi smigac , nagle wyskakuje taki kozak , ja wtedy go mijam w ciemno bo nic nie widze :wink:
Awatar użytkownika
KFAS
Aktywny użytkownik
Kontakt:

Post autor: KFAS »

DeviL pisze:Wg mnie wiecej jak 50% samochodow ma zle ustawione swiatla , ja juz nie wiem czy mam chore oczy , czy na dlugich jezdza , a wychodzi wlasnie ze zle ustawione i wala w oczy :P Najgorzej w nocy gdzies na wsi smigac , nagle wyskakuje taki kozak , ja wtedy go mijam w ciemno bo nic nie widze :wink:
Ja odpalam moja elektrownie czyli na drogowych jakies 520 WAT i kolega zaraz hamuje przez co światełka mu niżej świecą :lol:

Co do złego ustawienia świateł to sie zgodze z tym , żę mają zawysoko ale prucz tego nie wiedzą do czego służy korektor ustawienia świateł !!!
KLIMATYZACJA WENTYLACJA CHŁODNICTWO luknij na moje aukcje http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4272123" target="_blank
Eagle
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Gdansk

Post autor: Eagle »

DeviL pisze:Oslepianie zalezne jest od ustawienia lamp , jak nie beda w gore to nie beda oslepiac :P
nie koniecznie

np brudne xeny na gladkim szkle oslepieja bo swiatlo zostaje rozproszone i wali gdzie chce a nie tam gdzie fabryka chciala dlatego wymog jest co do spryskow

co do szkiel od zyklych lamp nie gladkich to raczej sie nie nadaja

lepiej dac gladkie szklo i soczewke ktora rozprasza swiatlo tam gdzie ma byc (z przeslonka) i wtedy to juz tylko regulacj wysokosci i jest cacy
Punto GT 2.0 8VT
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer

Jeszcze jest problem z parujacymi szklami , woda tez rozprasza swiatlo ,a tego tak latwo sie nie pozbyjesz , zadne suszenie , uszczelnianie itd nie pomaga :oops:
ODPOWIEDZ