xenony
-
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
xenony
Myślał ktoś coś na ten temat? Chodzi mi o zestawy typu żarówki + przetwornice. Widziałem u kolegi zestawik (kosztował kiedyś 600zł teraz niby ok 400), efekt super i światło nie jest wcale mocno rażące. Pomijam legalność takiego rozwiązania bo w moim aucie i tak wszystko jest złe hehe 

Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Do uno nikt nie wyprodukuje lamp na xenony
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
-
- Kontakt:
no to ciekawe, ja sie spotkalem z takimi co wlasnie nic nie oslepiaja, wszystko eleganckohz10 pisze:takich co zakładają do zwykłych lamp xenony powino sie pod ściane postawiću nas po tst jeździ dwuch co ma tak zrobione efekt
ślepianie jak cholera . czasami to sie zastanawiam gdzie ta policja
przecież delikwenta widać z kilometra
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
-
- Kontakt:
jak najbardziej
ja juz nie raz zostalem oslepiony zwyklymi lampami, xenonem nawet takim "zlym" nie, jak swiatla beda dobrze ustawione to nie bedzie problemu
ja juz nie raz zostalem oslepiony zwyklymi lampami, xenonem nawet takim "zlym" nie, jak swiatla beda dobrze ustawione to nie bedzie problemu
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
- Auto: Inne
Wg mnie wiecej jak 50% samochodow ma zle ustawione swiatla , ja juz nie wiem czy mam chore oczy , czy na dlugich jezdza , a wychodzi wlasnie ze zle ustawione i wala w oczy
Najgorzej w nocy gdzies na wsi smigac , nagle wyskakuje taki kozak , ja wtedy go mijam w ciemno bo nic nie widze 

Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a 

Ja odpalam moja elektrownie czyli na drogowych jakies 520 WAT i kolega zaraz hamuje przez co światełka mu niżej świecąDeviL pisze:Wg mnie wiecej jak 50% samochodow ma zle ustawione swiatla , ja juz nie wiem czy mam chore oczy , czy na dlugich jezdza , a wychodzi wlasnie ze zle ustawione i wala w oczyNajgorzej w nocy gdzies na wsi smigac , nagle wyskakuje taki kozak , ja wtedy go mijam w ciemno bo nic nie widze

Co do złego ustawienia świateł to sie zgodze z tym , żę mają zawysoko ale prucz tego nie wiedzą do czego służy korektor ustawienia świateł !!!
KLIMATYZACJA WENTYLACJA CHŁODNICTWO luknij na moje aukcje http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4272123" target="_blank
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Gdansk
nie koniecznieDeviL pisze:Oslepianie zalezne jest od ustawienia lamp , jak nie beda w gore to nie beda oslepiac
np brudne xeny na gladkim szkle oslepieja bo swiatlo zostaje rozproszone i wali gdzie chce a nie tam gdzie fabryka chciala dlatego wymog jest co do spryskow
co do szkiel od zyklych lamp nie gladkich to raczej sie nie nadaja
lepiej dac gladkie szklo i soczewke ktora rozprasza swiatlo tam gdzie ma byc (z przeslonka) i wtedy to juz tylko regulacj wysokosci i jest cacy
Punto GT 2.0 8VT