mechanik obejrzał i powiedział
-
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
jednak mechanior dobrze mówiłleon20vt pisze:Jest specjalistyczna pasta do wydechów , która fantastycznie uszczelnia i utwardza połaczenia . I wcale wtedy nie trzeba zakładać uszczelek . Sprawdzone empirycznie że lepiej wytrzymuje i dłuzej niż uszczelki . Oczywiście wszystko musi byc skręcone

lancia dedra 2.0t
- apac
- Aktywny użytkownik
leon20vt pisze:Jest specjalistyczna pasta do wydechów , która fantastycznie uszczelnia i utwardza połaczenia . I wcale wtedy nie trzeba zakładać uszczelek . Sprawdzone empirycznie że lepiej wytrzymuje i dłuzej niż uszczelki . Oczywiście wszystko musi byc skręcone
a ile cos takiego kosztuje i gdzie mozna kupic taki wynalazek??
Bylo UT, jest Bravo GT.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Dokładnie , specjalna pasta BOSALA . Ja kupowałem w Wwie , wiem wzrokowo gdzie jest ten punkt ale ulicy nie podam bo nie znam
Ale jak się wraca z VTG na tej ulicy gdzie przed skrzyżowaniem jest salon seata po prawej a sklep jest wcześniej jak sie zjeżdza z wiaduktu . Tzn firma tłumikarska .
Namieszałem
ale i tak nie powinno byc kłopotu z zakupem w dobrej firmie od wydechów

Namieszałem

YAMAHA R1 '05 + mocne autko .
- apac
- Aktywny użytkownik
Panowie, potrzebuje dokladny adres, bede w wawie w piatek, w krk nie moge znalezc... no chyba ze nie szukam tu gdzie trzeba.leon20vt pisze:
Namieszałemale i tak nie powinno byc kłopotu z zakupem w dobrej firmie od wydechów

Faktycznie ma to sens? Byc moze bede musial zalozyc na tym downpipe jesli okaze sie ze stara uszczelka jest juz do niczego... Dluzej wytrzyma niz dorabiana na tej pascie?
Bylo UT, jest Bravo GT.
-
- Spamer :P
końcowe koszta całej roboty
wymiana płynów (olej silnik, chłodnica, hamulce), uszczelka kolektor wydechowy i turbiny, wymiana rozrządu, wymiana wachaczy przód, wymiana tył zbiornik z przeróbką pod plastikowy zbiornik, spawanie kolektora wydechowego, wymiana świec i kabli WN, naprawa zamka tylnej klapy
, i kupe innych pierdółek związanych z rozebraniem góry silnika i okablowania itp. + 15l benzyny i pare uszczelek kosztowało mnie 450pln , dużo czy po bożemu
(oczywiście koszta robocizny i tych uszczelek i paliwa)

lancia dedra 2.0t