Sprężyny Jamex
-
- Aktywny użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Sprężyny Jamex
Proszę o odpowiedz posiadaczy sprężyn firmy Jamex. Kupiłem aftermarketowe -35 i przednie nie są identyczne. Są nawinięte jedna drutem 12mm, a druga 13mm, w dodatku nieco różnią się twardością (ocena na "rękę") i ulożeniem zwojów. Róznią się też o ok 1cm wysokością w stanie "luźnym". Czy tak powinno być?
UT 1.3 T 88'
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
No nie powinno tak być. Moze ktoś co pomylił. Jezeli je bedziesz jednak zakładać to daj tą z 13 mm drutu na lewą stronę.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
-
- Spamer :P
- Kontakt:
to są moje byłe sprężyny
kupiłem je nówki z gwarancją, napewno nic nie jest pomylone bo nie miałem z czym pomylić
nie zwróciłem na to uwagi jak zakładałem, nie było też żadnych problemów podczas jazdy, może ktoś to tak sprytnie wydumał i jest sprężyna lewa i prawa inna zeby auto było lepiej "wyważone" (nie pamiętam czy były oznaczenia lewa prawa, może były
)
kupiłem je nówki z gwarancją, napewno nic nie jest pomylone bo nie miałem z czym pomylić

nie zwróciłem na to uwagi jak zakładałem, nie było też żadnych problemów podczas jazdy, może ktoś to tak sprytnie wydumał i jest sprężyna lewa i prawa inna zeby auto było lepiej "wyważone" (nie pamiętam czy były oznaczenia lewa prawa, może były

Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl