Schodzenie na wolne obroty przy wyrzucaniu na luz.
-
- Użytkownik
- Miejscowość: warszawa
- Auto: Punto GT
Schodzenie na wolne obroty przy wyrzucaniu na luz.
Witam Kolegów ! Czy ktoś ma lub miał podobny problem. Normalnie podczas jazdy gdy wyrzuciłem bieg na luz, to obroty schodziły do ok. 1000 obr/min i dopiero po zatrzymaniu auta schodziły do 850 obr/min. Od jakiegoś czasu od razu schodzą na 850 albo i mniej ,zależnie od temp. silnika . Nie wiem gdzie szukać przyczyny tego stanu ,podejrzewam brak dobrego kontaktu gdzieś na jakiejś złączce.
-
- Obserwator
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Auto: Uno 1.4T
Re: Schodzenie na wolne obroty przy wyrzucaniu na luz.
Mam podobny problem z tym, ze mi jeszcze szarpie podczas jazdy, poprostu sie zachwuje jakby nie mial mocy, dopiero jak wcisne w deske to sie budzi. Stalo sie tak po deszczowych dniach a teraz samoistnie mu przeszlo
-
- Spamer :P
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
Sprawdź czy dochodzi sygnał prędkości pojazdu do sterownika, to on odpowiada za podbicie obrotów.wieslawdriver pisze:Witam Kolegów ! Czy ktoś ma lub miał podobny problem. Normalnie podczas jazdy gdy wyrzuciłem bieg na luz, to obroty schodziły do ok. 1000 obr/min i dopiero po zatrzymaniu auta schodziły do 850 obr/min. Od jakiegoś czasu od razu schodzą na 850 albo i mniej ,zależnie od temp. silnika . Nie wiem gdzie szukać przyczyny tego stanu ,podejrzewam brak dobrego kontaktu gdzieś na jakiejś złączce.
Sprawdź układ zapłonowy; w szczególności kable, cewka, rozdzielacz.łukiewa pisze:Mam podobny problem z tym, ze mi jeszcze szarpie podczas jazdy, poprostu sie zachwuje jakby nie mial mocy, dopiero jak wcisne w deske to sie budzi. Stalo sie tak po deszczowych dniach a teraz samoistnie mu przeszlo
-
- Użytkownik
Skąd dochodzi ten sygnał prędkości ?
-
- Użytkownik
Czy to sygnał który idzie z licznika prędkości do pinu nr 9 w sterowniku ?