Teraz wszyscy mnie zamordują, rozumiem że gieteki w polsce nie są tak popularne jak w uk czy w it, ale ponad 2k za kolektor to lekka przesada. Okej, może tani chiński kolektor trzyma się u mnie w imprezie ponad rok i działa bez zarzutu - kosztował 700zł. Więc jeżeli wydał bym 1k to bym był zadowolony. Okej imprezy są popularne, ale na pewno więcej osób kupiło by taki kolektor do 1k niż za ponad 2k.
Czekam na lincz
Fiat Punto Diesel 95' 44kw:D - sold
Fiat Punto GT Turbo 99' - sold
Fiat Punto GT Turbo 96' rally hill climb
Dzięki za info, ale kolega z tego forum się odezwał i przebił wszystkie oferty, zdeklasował rywali i jak tylko będzie miał wolne moce przerobowe jak sam napisał to od razu walę do niego. W dodatku blisko Wrocławia.
Fiat Punto Diesel 95' 44kw:D - sold
Fiat Punto GT Turbo 99' - sold
Fiat Punto GT Turbo 96' rally hill climb
Hm, przód do kitu, progi do kitu, ale gdyby lepiej spasować ten tył i wrzucić silnik do tyłu, zrobić wlot powietrza na poszerzeniu błotnika to wyglądało by to co najmniej dobrze. Ciekawe jaka belka wisi z tyłu, jest tak mocno poszerzony, a koła są przy krawędzi. Takich dystansów nie da się założyć, no chyba tylko że jest to na pokaz.
W dziale chwalimy się masz opis tego auta miał go wcześniej Bicy czy jakoś tak, zamienił się na BMW a klient po 3 miesiacach go sprzedaje. Ogólnie jest trochę rzeczy do poprawki.
Punto 1.4 GT
Warszawa (Bemowo) 21.04.2013 sss 1/4 mili Czas 14.162 ET
Ełk 11.08.2013 sss 1/4 mili Czas 13.809 ET
Biała Podlaska 31.05.2014 VII Zlot CKPL 1/4 mili Czas 13.577 ET
Punto GT 1.8 Turbo
02.10.2016 King Of Poland 1/4 mili Czas 12.600 ET
moja grazyna ogolnie auto warte uwagi za te pieniadze dodam ze miesiac przed sprzedaza wsadzone 5k szefo widział ogarnac trzeba pod maską sprzedawałem to była dobra maszyna wal na pw to ci cos tam opowiem