chodzi o wtycze ta nad kolektorami przy tej "skrzynce" z pokrywką przykręcaną na dwie sruby po przekreceniu kluczyka nie swieci mi sie kontrolka od wtrysku... myslisz ze moze to byc przepalona zarówka?
Bicy pisze:chodzi o wtycze ta nad kolektorami przy tej "skrzynce" z pokrywką przykręcaną na dwie sruby po przekreceniu kluczyka nie swieci mi sie kontrolka od wtrysku... myslisz ze moze to byc przepalona zarówka?
No wkońcu to ta kontrolka ma swoim mruganiem wskazywać ewentualny numer błędu. Pierwsze co przychodzi na myśl to spalona żarówka
na mysl mi nie przyszło ze moze to byc cos tak banalnego podmieniłem kontrolke od rezerwy i smiga
wymrugało mi 1244 – Final stage canister electro-valve short circuit or open circuit – ECU malfunctions co to takiego jest? i ile mam na to szykowac piniędzy? dodam ze samochod szarpie przy przspieszaniu własciwie to nie da sie przyspieszyc bo od 3-4 tys zaczyna szarpac i strzelac z komina rano ciezko pali trzeba mu trzymac gaz zeby nie gasł i kuleje na wolnych no i chyba troche przelewa ratujcie bo juz powoli nie chce mi sie na niego patrzeć i jeszcze turbina powiedziała papa na nowy rok
i ja nie mam pojęcia:P i jeszcze pytanie bo cały czas mruga mi tylko jeden bład. czy komp sam zacznie wyswietlac nastepne błedy po kolei czy trzeba mu jakoś pomóc ?
zawsze miga jeden po drugim i tak w kółko dopóki nie wyłączysz. Skoro nie miga innych to jest jeden, ale nie zawsze jest to co wymiga Możesz mieć walniętą cewkę, przewody, świece, sondę, przepływomierz lub tylko głupia nieszczelność.
cewke kupiłem drugą to nie ona jak by co to mam na sprzedaz kable nowe swiece nowe... bardziej stawialbym na przeplywke poprzedi właściciel wsadził jakąś klapke w dolot przed przepływką po jej wyjeciu silnnik w ogole nie trzyma wolnych obrotów... a z tym przerywaniem jest tak ze jak go np zgasze odpale i od razu dam w palnik to pierwsze dwa biegi idzie dobrze a jak wepnę 3 to znowu zaczyna przerywac. czassami jest tez tak ze jak zredukuje ponad 4tys to do konca biegu idze normalnie a na wolnych jak zacisne dolot przed przepływką to jakos tak równiej zaczyna chodzic ale jak z przerywaniem to nie wiem
BARTEKcoupe pisze:1244- elektrozawór odpowietrzania zbiornika paliwa
szczerze nie wiem co to jest
Elektrozawór pochłaniacza par paliwa. Czarna skrzynka do której podpięta jest wtyczka i niebieskie przewody, jeden z przewodów idzie do kolektora ssącego.
doszły jeszcze takie błedy jak 1261 i 1256 i pojawił sie problem bo silnik jakos bardzo nie chce zaskoczyc chodzi jak traktor i nie reaguje na gaz zaskakuje mnie ten samochod:D co to jest 1261? bo szukalem na forum i nic nie ma