czesc z was mnie juz zna czesc nie, wiec jeszcze raz wszystkim dobry dzien i wogole czesc.
otoz sprawa ma sie nastepujaco.
na wiosne zameirzam kupic 1.3T. decyzja ta jest pewna, wiec prosze o nie mowienie mi, ze koszta itp...

po namyslach doszedlem do wniosku, ze najrozsadniej bedzie tanio kupic i wyremontowac (bede wiedzial co mam). z tego tez powodu wydaje mi sie, ze pasuje od razu dlubnac to i owo bo skoro samochod ma isc do rozbiorki a silnik do remontu to pasuje od razu poszukac w nim kilku konikow wiecej.
myslalem o probie wycisniecia z tego silnika okolo 130KM. jesli jest to zbyt duzo lub zbyt malo to mowcie od razu.
moje pytania na ktore mam nadzieje zechcecie udzielic mi odpowiedzi:
1. co musi isc do wymiany aby osiagnac taka moc i jakie koszta mnie czekaja z tego powodu? oczywiscie prosze o koszty orientacyjne i o ile to mozliwe jakies namiary na potrzebne podzespoly (producenci).
2. jakie sa koszta remontu silnika aby dac mu kolejne pardedziesiat tysiecy km?
3. jaka bedzie trwalosc silnika po po probie wyciagniecia takiej mocy? czy moze lepiej jest zadowolic sie mniejsza moca, ale cieszyc sie dluzsza jazda bez napraw?
moje pytania maja na celu ustalenie kosztorysu abym wiedzial czy juz rzucac palenie czy cieszyc sie smrodkiem papierchow jescze kilka dni

innymi slowy pasuje mi wiedziec ile kasy trzeba na taka zabawe.
pozdrawiam wszystkich.
dawid