To były GT bez ABS? U mnie ABS wygląda tak samo jak w zwykłym PI z ABS i pompa jest inna na 100% chociażby z tego względu że w miejscu zbiorniczka na płyn (w wersji bez ABS) jest pompa ABS ze sterownikiem i zbiorniczek z boku inaczej podłączony.
gt niekiedy przypominało wyposażeniem wersje cywilne. Abs był opcja, ale skoro ktoś już kupował takie auto i było dwa razy droższe od cywilnej wersji to zazwyczaj nie oszczędzał na abs-ie czy klimie.
Szczerze to nie widziałem jeszcze nigdy PGT bez ABS-u. Nawet według danych ze starego prospektu fiata, PGT miało w serii ABS i wspomaganie kierownicy na wszystkie rynki europy.
Pomijam tutaj fantazję i polot polskich handlarzy. Ci kolesie naprawdę czynią cuda, takie jak np. PI cabrio TD
Jeśli chodzi o pompe to w 1,1 czy 1,2 bez ABS'u średnica tłoka była mniejsza niż w wersji GT z ABS. Jeśli dobrze pamiętam 20mm oraz 22,2mm. Nie wiem jak się to ma do GT'ka z ABS i bez. Możliwe że w wersji beż ABS zakładali pompy z 1,1 oraz 1,2. Jeśli katalog EURO MOTO FAN podaje błędne informacje to poprawcie mnie.
PUNTO GT 1,4 TURBO Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami spojlerów... sztuką jest zrobić to bez nich...
No to coś nie pasi panowie... GT z ABS stoi w garażu, 1.2 8v MPI z ABS przed garażem i pompy mimo że identyczne z wyglądu to według ePer-a inne.
GT po numerze VIN ma pompę - 7767151
1.2 po numerze VIN - 7767150 i zastąpiony 05.94r - 46409003
Pompy ABS też inne mimo że identyczne z wyglądu
Oba auta z 1995r ePer stary też nie jest bo DVD rel.50