Jaka glowica do pgt?
- BARTEKcoupe
- Spamer :P
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
Re: Jaka glowica do pgt?
w 1.4 n/a takie występują. chłodzą lub rozgrzewają kolektor dolotowy 

Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss

-
- Miejscowość: Mysłowice
- Auto: Punto GT
czyli ze głowica nieoryginalna i uszczeleczka musi miec dodatkowe otwory a eliminacja ewentualnego wycieku do kolektora ma nastapic poprzez silne dokrecenie
?

- BARTEKcoupe
kupujesz uszczelki do wersji turbo bez otworów i z głowy. Do kolektora nic się nie dostanie bo nie ma on otworów w tym miejscu.
Skoro są te otwory to głowica nie jest ori.
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt

-
- Miejscowość: Gorlice
koledzy powidzcie i mam glowice z tipo 1.4 bedzie to gralo z silnikiem 1.4 T? nic nie wybuchie bo zmienia sie stopien sprezania? i jeszcze jedna kwestia jak ze sprawa tłoków z 1.8T? trzeba cos przerabiac? czy tylko rozwiercic blok??
-
problem w tym ze było na uszczelce z turbo bez otworów i woda sciekała do kanału ssącegoBARTEKcoupe pisze:kupujesz uszczelki do wersji turbo bez otworów i z głowy. Do kolektora nic się nie dostanie bo nie ma on otworów w tym miejscu.

teraz mam uszczelke z gumowymi ringami na te otwory
- BARTEKcoupe
Ja tak mam i nigdy nic nie ściekało, nawet jak uszczelki pierdziały. Skoro cieknie to należy płaszczyzny splanowaćuniak 1.4T pisze:problem w tym ze było na uszczelce z turbo bez otworów i woda sciekała do kanału ssącegoBARTEKcoupe pisze:kupujesz uszczelki do wersji turbo bez otworów i z głowy. Do kolektora nic się nie dostanie bo nie ma on otworów w tym miejscu.
Skoro są te otwory to głowica nie jest ori.![]()
teraz mam uszczelke z gumowymi ringami na te otwory

-
jest jeszcze jedna wada i to napewno było przyczyna, mianowicie wymieniali gosciowi na warsztacie uszczelke pod głowica
i pourywali szpilki, jedna zaraz przy tym kanale wodnym zerwana na równo z płaszczyzna glowicy pozostała niewymieniona
pozostałe szpilki, pan (jak go nazwał własciciel gtka) "samozwańczy mechanik" zastąpił srubami i pozakładał wieksze nakretki w ramach dystansy
no a tak generalnie srednio było to wszystko dokrecone
i pourywali szpilki, jedna zaraz przy tym kanale wodnym zerwana na równo z płaszczyzna glowicy pozostała niewymieniona

pozostałe szpilki, pan (jak go nazwał własciciel gtka) "samozwańczy mechanik" zastąpił srubami i pozakładał wieksze nakretki w ramach dystansy

Po raz 10ty powtarzam że głowica 1,4 NA w silniku turbo daje radę. Mam od 2 lat, dmucham 1,2 bara z T25G, zawory custom, wszystkie większe niż seria PGT, uszczelka goetze do PGT, termostat itd seria oryginał Fiat i nic się nie dzieje, jeżdżę na noPb 98. Na 0,9 bara miałem 184 konie teraz mam więcej i jest baja.adrian055 pisze:koledzy powidzcie i mam glowice z tipo 1.4 bedzie to gralo z silnikiem 1.4 T? nic nie wybuchie bo zmienia sie stopien sprezania? i jeszcze jedna kwestia jak ze sprawa tłoków z 1.8T? trzeba cos przerabiac? czy tylko rozwiercic blok??
Fiat Marea Weekend SX 1,6 16V
to jak jesteśmy przy glowicy 1.4 n/a to jak rozwiązać problem z czujnikiem temperatury do wskaźnika na desce. pod co sie podpiąć??
Punto GT
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a
- BARTEKcoupe
jak to pod jaki? Pod ten sam co jest
Chyba że chcesz tam podpiąć obieg cieczy to robisz trójnik. Ja mam porostu zaślepioną rurkę.

Chyba że chcesz tam podpiąć obieg cieczy to robisz trójnik. Ja mam porostu zaślepioną rurkę.

- szymons1990
- Zaawansowany użytkownik
- Miejscowość: Myslowice
-
- Auto: Uno 1.3T
Mocowaniem termostatu i ta z una ma dodatkowo jeden kruciec od wody wiecej
mam zrobiony obieg wody, to zapewne trzeba jak piszesz zrobić trójnik, ma ktoś może fotki jak wygląda takie rozwiązanie, przy termostacie jest również czujnik, może warto się tam podpiąć? bedzie on dobrze wskazywał?
róznica w głowicach to jak wczesniej było napisane że wielkośc zaworów jest inna i właśnie to o czym ja napisałem, czyli miejsce na czujnik temperatury płynu chłodzącego.
róznica w głowicach to jak wczesniej było napisane że wielkośc zaworów jest inna i właśnie to o czym ja napisałem, czyli miejsce na czujnik temperatury płynu chłodzącego.
Punto GT
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a
- szymons1990
- Zaawansowany użytkownik
- Miejscowość: Myslowice
czyli bedzie problemturbomaniak pisze:Mocowaniem termostatu i ta z una ma dodatkowo jeden kruciec od wody wiecej

PGT T25
samochod ma już założoną głowicę i fajnie śmiga tylko nie działa wskaźnik temperatury
wiec jak masz taką głowice to zakładaj, tylko zawory powiększ.

wiec jak masz taką głowice to zakładaj, tylko zawory powiększ.
Punto GT
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a