Brak mocy??? PGT
- Rafalinek
- Użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
Re: Brak mocy??? PGT
myślisz, że mogły spłynąć? :)wg mnie nie powinno być źle, bo i tak 1.6 to raczej wątpię by to turbo trzymało do końca. A poza tym nie wiadomo, jak długo tak było jeżdżone...
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Jak AFR i EGT było dobre to nie bedzie problemu.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
- BARTEKcoupe
- Spamer :P
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
raczej nic się nie powinno stać, z tego co zauważyłem to motronik nie jest taki głupi. trzeba sprawdzić nieszczelności, przepływke i wałek. Zazwyczaj te rzeczy powodują znaczny spadek mocy.
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss

- majster1988
- Użytkownik
wlasnie wrocilem od mechanika, bylem gdzie indziej niz zawsze, ale na plus odrazu przy dojazdu do warsztatu stala ibiza zrobiona w ECUSOFT w Bielsku, okazalo sie ze gosc zna sie na rzeczy, nad dziendobry powiedzial ze wydech mam za ciasny(ale jak co to mi zrobi na 2,5cala)
Ale wracajac do cisnienia: liczac od strony paska rozrzadu: 1; 9,7 2;10,2 3;10 4;10,3
Co o tym myslicie??? Jezeli chodzi o wtryski to sa te z ........701 Boscha, pompa seria, i turbina garret tez seryjna, IC jest tak jak bisal bartekGT z jakiegos BMW...
Druga sprawa to czym wyzyscic BOV`a, IC i weze bo sa pozostalosci po oleju ktory wyplula stara turbina np. na polaczeniach wezy, moze byc przez to nieszczelnosc albo co, no chyba ze zle mysle??
Ale wracajac do cisnienia: liczac od strony paska rozrzadu: 1; 9,7 2;10,2 3;10 4;10,3
Co o tym myslicie??? Jezeli chodzi o wtryski to sa te z ........701 Boscha, pompa seria, i turbina garret tez seryjna, IC jest tak jak bisal bartekGT z jakiegos BMW...
Druga sprawa to czym wyzyscic BOV`a, IC i weze bo sa pozostalosci po oleju ktory wyplula stara turbina np. na polaczeniach wezy, moze byc przez to nieszczelnosc albo co, no chyba ze zle mysle??
- majster1988
- Użytkownik
jesli chodzi o przeplywke: to jak sprawdzic??? A co do walka rozrzadu to jaki polecacie, inna uzywke, jakis regenerowany, czy moze nowy np.: http://moto.allegro.pl/item886497004_no ... 4_ccm.html" target="_blank" target="_blank ale cena jest taka ze chyba lepiej trochu dolozyc i Cat cams kupic 

- BARTEKcoupe
co do wałka( o ile jest wytarty) warto się pokusić o to: http://unoturbo.pl/viewtopic.php?f=7&t=3070" target="_blank
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt

- majster1988
- Użytkownik
jezeli zajdzie potrzeba wymiany to bym sie skusil, jak sprawdzic zuzycie walka, macie moze jakies wykresy po zmianie na cat cams, co dakladnie on daje(ile)....
i co sadzicie to tym moim cisnieniu na cylindrach, bo to chyba tera wazniejsze, i jak z ta przeplywka??
i co sadzicie to tym moim cisnieniu na cylindrach, bo to chyba tera wazniejsze, i jak z ta przeplywka??
- BARTEKcoupe
Doczytałem teraz że poźno ci się ładuje turbo. Wskazuje to na nieszczelność w dolocie jeśli nie masz wydmuchanej uszczelki na kolektorach

- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Z wałkiem masz 4 możliwości:
1. regeneracja wraz z zmianą kątów i wzniosów np REWAR
2. Świątek
3. PiperCams
4. CatCams
Ciśnienie dobre nic nie trzeba robić.
Ja myłem IC benzyną a potem woda z płynem.
1. regeneracja wraz z zmianą kątów i wzniosów np REWAR
2. Świątek
3. PiperCams
4. CatCams
Ciśnienie dobre nic nie trzeba robić.
Ja myłem IC benzyną a potem woda z płynem.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
- majster1988
- Użytkownik
a mozliwe ze sam MBC moze byc wjakikolwiek sposob uszkodzony?? BOw izualnie nie jest w najlepszym stanie, a ta szpilka ktura reguluje ta sprezynke ma dosyc duzy luz na boki i nie wiem czy gdzies to nie bedzie przepuszczac....
- BARTEKcoupe
wywal narazie mbc i podłacz ori ebc. Znajdziesz taki bączek pod plastikową osłoną na die śruby.
Przykład podpięcia:
Przykład podpięcia:

- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
Podczas jazdy bylo slychac ,ze bov popuszcza ? Do mycia uzyj benzyny ekstrakcyjnej , potem woda i przedmuchac czy inaczej wysuszyc. Moze wystarczy odczepic mbc i na ori wg bedzie jakis seryjny limit boostu ustawiony ,zazwyczaj bywalo 0.5-0.7bara w garrettach. Wydech 55mm wystarcza na 180KM ,a co do walkow to chyba sprawa na sam koniec "napraw" , wiec najpierw zrob auta by bylo cacy a potem mysl o modach 

Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a 

- Rafalinek
- Użytkownik
jak da radę, to zmierz ten wydech, bo bartekgt zdaje się zamontował tam przelot z nierdzewki 2,5", chyba że zostało to zdjęte przy sprzedaży
- majster1988
- Użytkownik
czesci umyte, zostawione do wyschniecia(troche tego oleju w IC bylo) mam nadzieje ze to stara turbina wyplula....
pojde podlaczyc w miedzy czasie tego pierburga,
bov`a nie bylo slychac wiec raczej nie puszcza,
co do wydechu to po przelocie 2,5 cala to zostalo chyba wspomnienie, nie podoba mi sie tylko koncowy tlumik, wydaje mi sie ze jest z jakejs mniejszej wersji silnikowej, bo cisnienie spalin na wylocie przy np. 5 tys obr jest takie ze reki nie idzie przylozyc...
nie pokoja mnie 2 rzeczy
1. rura biegnaca od turbo do IC tez miala slady oleju w srodku, poza tym na wysokosci miski olejowej widac ze byla uderzona i jest troche wgieta, malo tego nie wiem czy nie ma tam czasem dziury(jak poskladam jutro wszystko to sprawdze)
2. jak rozpedzam sie powoli to tak przy ok 2000 obr do czasu az turbina zaczyna wstawac slychac takie gwizdanie jakby np. pusta butelke po piwie na wietrze trzymac to w okolicy szyjki slychac takie zawirowania powietrza....
pojde podlaczyc w miedzy czasie tego pierburga,
bov`a nie bylo slychac wiec raczej nie puszcza,
co do wydechu to po przelocie 2,5 cala to zostalo chyba wspomnienie, nie podoba mi sie tylko koncowy tlumik, wydaje mi sie ze jest z jakejs mniejszej wersji silnikowej, bo cisnienie spalin na wylocie przy np. 5 tys obr jest takie ze reki nie idzie przylozyc...
nie pokoja mnie 2 rzeczy
1. rura biegnaca od turbo do IC tez miala slady oleju w srodku, poza tym na wysokosci miski olejowej widac ze byla uderzona i jest troche wgieta, malo tego nie wiem czy nie ma tam czasem dziury(jak poskladam jutro wszystko to sprawdze)
2. jak rozpedzam sie powoli to tak przy ok 2000 obr do czasu az turbina zaczyna wstawac slychac takie gwizdanie jakby np. pusta butelke po piwie na wietrze trzymac to w okolicy szyjki slychac takie zawirowania powietrza....

- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
Jak mnie sie pojawialy takie gwizdy to oznaczalo ,ze trzeba szukac nowej turbiny bo ta padnie niedlugo ,ale niektore auta maja takie dziwne tubiny ze tak swiszcza
btw porob foty pod maska i wogole jak ogladasz woz to foc , zebysmy wiedzieli o czym piszesz i jak to wyglada . Nie ma sie co wstydzic ze bedzie syf , jak mamy pomoc cos doradzic to lepiej z fotami

Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a