Zakladajac ze wskaznik ma podzialke od 0 do 3 na mocno rozgrzanym silniku spadalo do 1 a po przejsciu na Selenie zatrzymuje sie przy 2, musi byc naprawde nieziemsko przegnany i rozpalony zeby zeszlo MINIMALNIE ponizej 2...apac pisze:Jakie jest u Ciebie cisnienie oleju na tej seleni w porownaniu do tego co bylo na mobilu
Jaki olej?
-
- Użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Spavatch
Wrum-Psss-Zium CLUB
Vanishing Point GT ;]
Wrum-Psss-Zium CLUB
Vanishing Point GT ;]
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Syntetyka bym nie lał do uniaka z większym przebiegiem . Autodata podaje minerał lub półsyntetyk w zależności od warunków klimatycznych . Ja zalałem GTX Magnatec 10W40 i jest super a katujemy non stop 
A dociera się na minerale szajskim , potem po ok 1000km zlewka i wlewasz olej taki jaki ma być . Jest jeszcze wersja docierania hardcore ale ona jest b.kosztowna bo wymian jest kilka w przeciągu kilkuset km a do tego odp.obroty itp itd . Ale w naszych przypadkach tak nie trzeba .

A dociera się na minerale szajskim , potem po ok 1000km zlewka i wlewasz olej taki jaki ma być . Jest jeszcze wersja docierania hardcore ale ona jest b.kosztowna bo wymian jest kilka w przeciągu kilkuset km a do tego odp.obroty itp itd . Ale w naszych przypadkach tak nie trzeba .
YAMAHA R1 '05 + mocne autko .
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Jak masz funkiel nówke motorek to zalewaj , jak go leje do swego leona i tam gdzie naprawde liczy sie max ochrona przy wyżyłowanych silnikach .
TWS jest super , ale często go wymieniaj bo przy mocnych silnikach szybko się zużywa ale chroni super i chłodzi .
PS.Za ile masz litr ?
TWS jest super , ale często go wymieniaj bo przy mocnych silnikach szybko się zużywa ale chroni super i chłodzi .
PS.Za ile masz litr ?
YAMAHA R1 '05 + mocne autko .
- KYS
- ' TDI '
- Miejscowość: Warszawa / Julianów
- Auto: Inne
- Kontakt:
no właśnie też o takim nie słyszałem...fazzy pisze:Ziuzio, powiedz nam co to jest za wynalazek Castrol TWS 5W30?

TWS ma lepkość 10W60
a 5W30 z Castrola to ma np. GTX Magnatec...

- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
A co powiecie o Valvoline VR1 Racing 5w50 syntetyc do motoru po pierwszym 1000 km docieranym na 5 w 40 syntetyc i nie tak delikatnie ja sie powinno 

http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
Re: Jaki olej?
czytam i czytam ale nie widze by ktoś przechodził (pytał sie o to) z mineralnego na cos innego
czarny zalany jest mineralnym (pewnie dlatego że turbinka walnieta była i brał ostre ilości oleju a zawsze taniej jest kupić mineralniaka) a chce zmienić na pół syntetyk a nawet na castrola 10w60 ale nie wiem czy nie wymyje mi silnika za bardzo:( co możecie mi polecić ???
czarny zalany jest mineralnym (pewnie dlatego że turbinka walnieta była i brał ostre ilości oleju a zawsze taniej jest kupić mineralniaka) a chce zmienić na pół syntetyk a nawet na castrola 10w60 ale nie wiem czy nie wymyje mi silnika za bardzo:( co możecie mi polecić ???