Witam
Mam taki problem pytanie....
3 raz zauważyłem że po odpaleniu i przejechaniu ok. 1km staje na światłach i widze niebieski dymek...zjawisko to jest tylko raz i juz sie nie powtarza Sprawa wygląda tak że odpiąłem odme z dolotu...może to ma wpływ
Auto ma teraz 214,500km przy 205,000 byla wymina pierscieni i remont głowicy nowe zawory itd. Na oleju ma zrobione 4500km i na miarce z max ubyło na połowe wiec jest super
Czy to moze być odma?? bo jak zimny nic nie kopci...cieply nic nie kopci..poprostu z 3 razy zauważylem ze po opdaleniu i ujechaniu ok 1km dojazd do swiatel a tam chmurka, ruszma daje gazu i nic nie kopci o co biega
U mnie podobnie było na poprzedniej turbinie. Po przejechaniu kilku km czasem, ale nie zawsze, gdy stanąłem na światłach to kopcił na wolnych obrotach na niebiesko. Po kolejnych kilku tyś. km olej zaczął płynąć po turbinie z pod gorącej muszli
W okresie ostatnich 3 misiecy zdarzyło mi sie to z 3 razy przy codziennej jeździe...wiec możę to i uszczelniacze co do turbo to jak kupiłem sztuke było upocone po wyminie olej 10W60 turbo jest suche...