punto gt gasnie na zimnym silniku
- MARCIN
- Zaawansowany użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
punto gt gasnie na zimnym silniku
Witam,poskrecalem mojego punciaka.Wymienialem turbo,kolektor wydechowy i uszczelki. odpalam go a on mi gasnie odrazu dopiero jak silnik zlapie troche temperatury to trzyma obroty ale czuc ze chodzi troszke nierowno. jak juz sie dobrze nagrzeje to wydaje mi sie ze chodzi ok. i przy doladowaniu na wskazniku pokazuje ze turbo dmucha ale tak jakby dlawil sie tym powietrzem i przydlawia go. co robic?
PUNTO GT 1995r.
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!
-
- Spamer :P
-
- Spamer :P
Re: punto gt gasnie na zimnym silniku
Sondę lambda podpiąłeś?MARCIN pisze:Witam,poskrecalem mojego punciaka.Wymienialem turbo,kolektor wydechowy i uszczelki. odpalam go a on mi gasnie odrazu dopiero jak silnik zlapie troche temperatury to trzyma obroty ale czuc ze chodzi troszke nierowno. jak juz sie dobrze nagrzeje to wydaje mi sie ze chodzi ok. i przy doladowaniu na wskazniku pokazuje ze turbo dmucha ale tak jakby dlawil sie tym powietrzem i przydlawia go. co robic?
A to swoją drogą... PGT to całkiem niezły wskaźnik jakości paliwa - jak mu zaleję coś gorszego to i moc nie ta, i nierówno chodzi jakoś, i strzela czasami... (-;turbomaniak pisze: A co bylo najlepsze wtym ze moj uniak gasl na zimnym silniku. Jak tylko wlalem jakies ciulate paliwo to rano byly dosyc duze problemy z odpaleniem. Chodzil na 3 garki, ale dzieki temu wiem gdzie nie tankowac
- JARO_Cz-wa
- Zaawansowany użytkownik
Re: punto gt gasnie na zimnym silniku
Wszystko zależy od stanu silnika i jego podzespołów. U mnie na każdym paliwie z przeróżnych stacji od jakichś małych nieznanych, przez te przy auchanach, tesco na bp czy statoil skonczywszy jeździ i nie wykazuje niepokojących objawówSil pisze:...A to swoją drogą... PGT to całkiem niezły wskaźnik jakości paliwa - jak mu zaleję coś gorszego to i moc nie ta, i nierówno chodzi jakoś, i strzela czasami... (-;

Jedynie faktyczną poprawe osiągów zauważyłem na paliwie shell v-pover racing (na krótszym odcinku pod góre osiągał pewną prędkość)
- dj_o
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Opole
- Auto: Punto GT
MARCIN, jeśli sobie poradzisz z problemem i znajdziesz rozwiązanie, to daj znać, bo ja mam idealnie to samo w punciaku 

L'ultima berlinetta Turbo ! - Punto GT Stage IV
ETS Performance - Elektronika Technika Samochody
Przebudowy, chiptuning, strojenie, diagnostyka, autoryzowany montaz DET, EMU
Kanal YT
ETS Performance - Elektronika Technika Samochody
Przebudowy, chiptuning, strojenie, diagnostyka, autoryzowany montaz DET, EMU
Kanal YT