czujnik zmieniony. Jak sie silnik nagrzeje, to dalej niestety dymi, ale wyglada na to ze jest lepiej. Dopiero jak wiatraczek sie wlaczy to zaczyna niezbyt fajnie kopcic. Czy komputer sie musi jakos "przyzwyczaic" do nowego czujnika?
Zibi122 pisze:O ile dobrze rozumuje to zmniejszając komere spalania zwiekszasz stopień spręzania co moze powodować spalanie stukowe, i wydmuchiwanie uszczelki.
Bedzie tez miało dobre strony bo pewnie moc wzrośnie.
Podbierz komore na wzór tej z 1,4 i bedzie git.
Komora od 1.3 wlasnie jest podbierana.
Przy okazji chce ją troche poprawic i przydalaby sie do niej dokumentacja techniczna zeby gdzies sie za gleboko nie przewiercic. Czy ma ktos moze jakies rysunki techniczne albo cos w tym stylu?
Mam pytanie czy pamiętasz może o ile podebrałeś tą komore spalania?
w 1.3 komora byla plaska, a w 1,4 tam byla taka wklęsłość, wiec to bylo podbierane nie wszedzie na ta samą głębokość.
[/quote]
Wiem wiem. Czyli rozumiem ze Ty podebrałes tak samo jak tam? Ja zleciłem podebranie boczny pas o szerokości okolo 9mm na 1,5mm a reszte na 2mm, bo gosc który ma mi to zrobić frezarką powiedział że niema czym zrobić tej wklęsłości później planuje to przejscie jeszcze sam podrobić jakimś frezem okrągłym za pomocą ręcznej wiertarki Ty jak to robiłeś? Ile Cie to kosztowało?
Wiem wiem. Czyli rozumiem ze Ty podebrałes tak samo jak tam? Ja zleciłem podebranie boczny pas o szerokości okolo 9mm na 1,5mm a reszte na 2mm, bo gosc który ma mi to zrobić frezarką powiedział że niema czym zrobić tej wklęsłości później planuje to przejscie jeszcze sam podrobić jakimś frezem okrągłym za pomocą ręcznej wiertarki Ty jak to robiłeś? Ile Cie to kosztowało?
Tak, mialem robiony dokladnie taki sam ksztalt. kosztowalo mnie to zdaje sie 200zl. Moge Ci podac nr tel i adres firmy, ktora mi to zrobila w Krakowie.
w 1.3 komora byla plaska, a w 1,4 tam byla taka wklęsłość, wiec to bylo podbierane nie wszedzie na ta samą głębokość.
Wiem wiem. Czyli rozumiem ze Ty podebrałes tak samo jak tam? Ja zleciłem podebranie boczny pas o szerokości okolo 9mm na 1,5mm a reszte na 2mm, bo gosc który ma mi to zrobić frezarką powiedział że niema czym zrobić tej wklęsłości później planuje to przejscie jeszcze sam podrobić jakimś frezem okrągłym za pomocą ręcznej wiertarki Ty jak to robiłeś? Ile Cie to kosztowało?[/quote]
Tak apropos. Po co się grzebać w jakiś głowicach 1,3 jak każda od SOHCA 1,4 NA pasuje? Mam taką założoną po portingu na dużych zaworach i motorownia generuje 184 konie i nic jej nie dolega.