no i stanął przez palec

układ elektryczny, układ wtryskowy i zapłonowy, SMT6, ECUMASTER, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

marcin77
Spamer :P
Auto: Uno 1.3T

no i stanął przez palec

Post autor: marcin77 »

chciałem pomierzyć sobie czasy ale nawet nie dojechał na miejsce, wysiadł palec rozdzielacza zapłonu, i tu pytanie na tym palcu jeden brzeg blaszki zagiął się , czy wina starości czy mechanika który mi to składał (zdejmował kopułke i wymieniał zimeringa na ośce), i może to był problem tego że inaczej chodził silnik (moim zdaniem) :?: , cholera mam nadzieje że kopułka nie poszarpała się od środka :?, całe szczęście że widziałem jak coś wylatuje podczas jazdy bo inaczej do mechanika musiałbym cholować :lol:
lancia dedra 2.0t
Awatar użytkownika
apac
Aktywny użytkownik

Re: no i stanął przez palec

Post autor: apac »

marcin77 pisze:i tu pytanie na tym palcu jeden brzeg blaszki zagiął się , czy wina starości czy mechanika który mi to składał (zdejmował kopułke i wymieniał zimeringa na ośce), i może to był problem tego że inaczej chodził silnik (moim zdaniem) :?:
biorac pod uwage moje doswiadczenia z mechanikami, wszystko mozliwe :roll: raczej sam z siebie nie mogl sie zagiac, a jesli mechanik zauwazyl by cos takiego wczesniej, to powinien cos z tym zrobic (najlepiej wymienic imho).
Bylo UT, jest Bravo GT.
marcin77

no dobra, a ten palec jest taki sam jak rezta uno czy tylko 1.3 t :?: , no i czy jak teraz założe nowy nie będzie tego samego problemu :?:
lancia dedra 2.0t
Awatar użytkownika
apac
Aktywny użytkownik

Post autor: apac »

Najlepiej wziasc stary palec (ewentualnie kopulke), pojsc z tym do sklepu i powinni dobrac taki sam. Jak dotra do mnie przewody NGK musze to samo zrobic. Jesli kopulka bedzie pewnie zamocowana i odpowiednio zakladana to sadze iz nie ma prawa sie cos takiego przydazyc po raz kolejny.
Bylo UT, jest Bravo GT.
marcin77

co do montarzu to mocowanie jest tylko na zatrzaski 2 chyba tej kopułki więc nic nie można spartolić , teraz po ciemku zmienie ten palec :lol:
lancia dedra 2.0t
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

Sam pisałeś że przewody od 1,4 pasuja i tak samo jest z kopułką i palcem.
Ja teraz w 1,4ie mam założoną kopułkę od 1,3T i jest OK.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
marcin77

no tak kable od 1.4, kopułka od uniaka jakiś standartowy, no i palec pewnie też standart, kurcze ale zastanawia mnie czemu do tego doszło :?: , zresztą i tak się nie dowiem
lancia dedra 2.0t
ODPOWIEDZ