Witam.
Zamontowałem wczoraj centralny zamek w swoim uniaczu. Wszystkie siłowniki kabelki dobrze podprowadzone do centralki. Mase i zasilanie podłączyłem do zapalniczki i zaczęło się. Mianowicie w instrukcji napisali ze po podłączeniu nasępuje zestrojenie (zaprogramowanie) i przełączą sie wszystie zamki. Jednak kiedy ja podłączyłem swoją instalacje wszystkie zamki zaczęły się otwierać i zamykać i tak cały czas... Nie wiem czemu. Masa jest napewno dobra. Pozostało mi 6 kabelków niepodłączonych 2 do kierunkowskazów 2 do dodatkowego siłownika (np. do bagażnika) i 2 do dodatkowego sterowania(???) . Próbowałem podłączać do siebie te kabelki myśląc ze może jakiś obwód musi być zamknięty ale nic...
Prosze pomóżcie. Zamek kosztował 100 a teraz siłowniczki są w drzwiach a centralnego nie mam :/
Problem z centralnym zamkiem Fiat uno
- MARCIN
- Zaawansowany użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
problem z centralnym zamkiem w uno
na pudelku od tej centralki powinien byc schemat albo jakas karteczka w srodku mozesz to wrzucic? to lukne. moze mase musisz wziasc z innego punktu, kombinuj. moze cos slabo podlaczyles luzne zlacze.
PUNTO GT 1995r.
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!
-
miałem podobną sytuacje tylko w juz istnijacym centralnym otóż mi sie wogól nie zamykał, siłowniki szalały otwieraly i zamykały bardzo szybko Okazało sie ze drut ten co można otwożyc i zamknąć palcem od środka zamek, troche sie przestawił i nie domykał
po wyeliminowaniu czyli wydłużeniu tego drutu wszczystko sie naprawilo. Moze to samo jest u ciebie

- MARCIN
problem z centralnym zamkiem w uno
sprawdz jeszszcze krancowki te w drzwiach,czy dzialaja popranie
PUNTO GT 1995r.
jednak u mnie to nie to samo.
Elektryk stwierdził ze wina jest centralki natomiast producent ze siłowników master które to źle przesyłają impulsy do centralki. W sumie elektryk pozmieniał kabelki i teraz master nie działa jak master i zamek mozna otworzyć tylko pilotem a otwarcie przednich dzwi otwiera tylko te drzwi a nie wszystkie. Cuż jako że samemu centralny instalowałem więc gwarancji nie ma i nici z wynianą siłownika :-/
Elektryk stwierdził ze wina jest centralki natomiast producent ze siłowników master które to źle przesyłają impulsy do centralki. W sumie elektryk pozmieniał kabelki i teraz master nie działa jak master i zamek mozna otworzyć tylko pilotem a otwarcie przednich dzwi otwiera tylko te drzwi a nie wszystkie. Cuż jako że samemu centralny instalowałem więc gwarancji nie ma i nici z wynianą siłownika :-/