Poprostu odkręca się jarzna stare i przekręca nowe. NIestety nie ma fotek bo nie miał aparatu.
Dobrze jest odrazu wymienić przewody hamólcowe przednie i dac takie z CC bo są dłuższe i nie bedą się tak napinac
Witam sorry za bledy ale jestem z Monachium. Do mojego pytana te jarzna jest z wjecej wersji czy jest tylko jeden rodzaj paczylem w EPer a tam jest hyba 5 ruznych numeruw. Zebym nie kupil zlej!!
Hmm. Nie wiem jak to jest w eperze opisane. Ja nie kupowałem nowych tylko używki. W samym Palio wystepowały dwa rodzaje hamulcy albo nawet trzy. Jedne to 257 wentylowane w wersjach 1,6 16V i TD, 240 mm wentylowane i 240 mm niewentylowane. Musisz szukać od wersji z silnikiem 1,6 16V i najlepiej Palio Weekend.
W linkach poniżej masz opis jak wymienić na 240 lub 257 z Palio.
Fajnie dzeki. Bylem na Szroce i dostalem 257mm z Palio 1.2. W Sobote wyprubuje jak by dzalalo to by bylo *mam ograniczony zasób słów-muszę używać wulgaryzmów*.
bastor pisze:
Witam sorry za bledy ale jestem z Monachium. Do mojego pytana te jarzna jest z wjecej wersji czy jest tylko jeden rodzaj paczylem w EPer a tam jest hyba 5 ruznych numeruw. Zebym nie kupil zlej!!
Seba
o prosze, z monachium
niedługo sie tam wybieram, mam nadzieje, że bedzie okazja sie spotkać
Pozdro
mam takie pytanko na przod jak wiadomo dajecie 257 a co z tylem?? dajecie te ktore byly oryginalnie z przodu czy jakies inne
no i jeszcze czy w antiskidzie taksamo sie wymienia na wieksze czy jakos inaczej, przydalaby sie taka modyfikacja bo hamulce slabe w unie sa
Tył zostaje ten sam bo w uno tył lekki i tarcze z tyłu starczają spokojnie. Mozna ewentualnie zamontować tył z fiata coupe, tipo lub punto gt gdzie były 240 mm newentyowane.
Fabryczne hamulce z UT są do seryjnej mocy wystarczające pod warunkiem, że się o nie dba. Dobre tarcze i klocki nawet seryjne spokojnie dają rade.
pytam co z tylem bo musze kupic w zasadzie komplet do una wiec mysle czy nie lepiej zalozyc odrazu wiekszych bo jakies plany na remont i przerobke silnika sa wiec lepiej sie dowiedziec co i jak a da rade np te tarcze ktore sa oryginalnie z przodu na tyl dac?? niemusialbym kupowac wtedy zaciskow tylko same klocki i tarcze a na przod 257 by sie dalo, zawsze koszt mniejszy niz kupowac tyl z coupe jeszcze
Nie da rady bo np nie bedzie recznego chyba ze zrobisz hydrauliczny ale wtedy teoretycznie nie przejdzie przegladu. Koszt zacisków na tył z FC to 150 zł kpl do tego tarcze i klocki pewnie kolejne 150 zł
Myśle ze nie bedzie problemem. Co do przewodów to te z CC np są dłuższe i przewody nie sa napiete tak jak oryginalne. Najlepiej wychodza chyba ze stilo bo sa odpowiedniej długości z tego co pamietam.
szymons1990 pisze:przydalaby sie taka modyfikacja bo hamulce slabe w unie sa
Hamulce w Uno słabe? Nie wiem jak w n/a, ale w UT są naprawdę świetne, tylko muszą być w dobrym stanie i trzeba o nie dbać. Tak jak powiedział Zibi122 do seryjnej mocy są w zupełności wystarczające, mi się wydaje że nawet po niewielkich przeróbkach silnika też będą się nadawać
szymons1990 pisze:no i czy ten moj ala ABS nie jest problemem??
A dlaczego miałby być problemem? Jeśli coś byłoby z nim nie tak i chciałbyś się pozbyć to ja chętnie przygarnę...