Możesz skręcić, uszczelki są do PGT (wg katalogu Reinza). To co cię interesuje przede wszystkim to płaszczyzna kolektora, będzie krzywa - będziesz wymieniał uszczelki co chwilę
Dzięki za szybką odp, w takim razie jutro skręcam te reinz-y
płaszczyzny raczej są ok, tylko za pierwszym razem poskładałem na uszczelce za 7zl ,i do tego miałem urwaną szpilkę środkową i tam miałem mały przedmuch (wydech)
PS- podpora pod turbo musi być ? bo w bloku N/A (1.6) nie ma gdzie przykręcić
Witam.
Co do uszczelek kolektorów firmy Reinz, przerabiałem temat i te uszczelki które pokazałeś są do Uno Turbo natomiast do PGT są niedostępne.
Do PGT powinny być z okrągłymi otworami. W katalogu jest błąd albo celowo jest tak zrobione.
Po prostu czy szukasz uszczelek do PGT czy do UT to zawsze otrzymujesz te z jajowatymi otworami.
Ja odpuściłem i kupiłem innej firmy bo te Reinza po prostu nie pasują idealnie i pomiędzy kolektorem a głowicą powstaje uskok. Natomiast jeśli chodzi o wytrzymałość to wyglądają bardzo solidnie.
Ale tak jak napisał goofer płaszczyzny na głowicy i kolektorze muszą być idealnie równe bo jeśli nie to nawet najlepsza uszczelka zaraz padnie.
Punto GT
Grande Punto Sport 1.4T
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8T
No one nie pasują idealnie, ale już założone i jeździ , a fakt jest że są bardzo solidne te Reinz-y.
Dziś wydumałem taką podporę, może zda egzamin lepsza taka jak żadna , nie bardzo było do czego przykręcić
Jeśli ktoś poszukuje uszczelki pod kolektory z okrągłymi otworami do PGT, w przystępnej cenie to można założyć np. taką GOETZE: http://moto.sklep.pl/#/dynamic/sklep/ws ... 3102722110" target="_blank" target="_blank
uszczelkę o numerze: 3102722110 można znaleźć również w innych sklepach internetowych, czasami nawet w lepszych cenach
Sam jeżdżę na takiej, dzięki pomocy Szefo444 w tej kwestii ...dodam, że oba kolektory zostały wcześniej splanowane.
dlatego też w poprzednim poście napisałem, że można ją znaleźć w lepszych cenach, tylko trzeba jej poszukać
... z resztą jak wiadomo, czego się szuka, to żaden problem
Dobre spostrzeżenie ...uszczelka posiada dwa otworki z uszczelką, także podejdzie do N/A
Wnioskując po nick'u jeśli masz silnik 1.6 to bez najmniejszego problemu możesz ją zakładać.
W zastosowaniach można sprawdzić do jakich aut pasuje uszczelka - 1,6 wśród nich ...dodatkowo, bo nie wymieniono w opisie w PGT sprawuje się równie dobrze
odkopie temat bo już mnie krew zalewa ,co chwile muszę zmieniać te uszczelki ,
kolektor wydechowy wyrównany (zebrane z niego 0,7mm) a dalej wypala na 2 i 3 garze ,
czy muszę tez oddać ssacy do podebrania tych 0,7mm ?