Ciekawe ogłoszenia z sieci...

Chcesz sprzedać coś co jest związane z Uno Turbo - napisz

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

skadubek
Zaawansowany użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Re: Ciekawe ogłoszenia z sieci...

Post autor: skadubek »

Rafalinek pisze:chemmist jak latało to auto? Bo ta filmiku słabo widać te niby 220KM. Pytam tak z ciekawości, ale nie powiem, że fajnie byłoby mieć taką "wydumkę" :D
Wiesz na filmie to 1 na odcieciu 5s i dwojka :hahaha: jak ma ustawione doladowanie na 1 biegu mniejsze to nic sie nie zobaczy...tu by trzeba tylko 3 i w gore :)
Awatar użytkownika
Tschoob
Zaawansowany użytkownik
Miejscowość: Warszawa

Post autor: Tschoob »

Rafalinek pisze:chemmist jak latało to auto? Bo ta filmiku słabo widać te niby 220KM. Pytam tak z ciekawości, ale nie powiem, że fajnie byłoby mieć taką "wydumkę" :D
jak mial to ogt jeszcze jmjanko to parkowal kolo mnie....sasiadami bylismy...i czesto go widywalem....i szczerze mowiac ostatni raz widzialem to auto w grudniu jak troche nie przepisowo z prawego pasa na wysokosci SGH na niepodleglosci sie wpychal(dla tych z wawy to wiedza o co chodzi :P) to zbieral sie przeokrutnie :D nie wiem co jest na tym filmiku ale przed sprzedaza ono naprawde zapierdalalo...tak samo zreszta jak jego uno ktore sprzedawal ze 4 lata temu...
Uno 1.3 Turbo seria na miasto :)
Uno 1.4 16V - rally car :)
Awatar użytkownika
Rafalinek
Użytkownik

Post autor: Rafalinek »

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11974919" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Wiem, że tutaj kminimy o Uniakach i GTkach, ale muszę się wyżalić :D
Byłem wczoraj po to, bo liczyłem że może jakaś okazja się trafi. Ogólnie taki egzemplarz bardzo rzadko spotkać. Znawcy wiedzą co znaczy MI16 - 1.9 16v 160 kuni ;) Niestety auto jeden wielki drut, poobijane, felgi podrapane, przyspiesza niewiele lepiej jak zwykły peżotowski gaźnikowy junkers 1.4 mojego brachola, tylko kupa ryku nic więcej, przeguby do wymiany, silnik klepie, pewnie panewki, bo to częsta usterka w tych motorach. Jedynie środek zadbany, skóry wyglądają zajeb..., ale poza nimi też druciarnia. Niepodłączona połowa wskaźników i kontrolek, ułamane plastiki, brak szybki z tyłu, wyrwany zamek. Tylko nie mówcie, że czego się spodziewałeś za 1,5 tys, ale nieraz naprawdę można trafić okazję, a dobre sztuki chodzą w Reichu po 2 tys ojro. Gaz niby jest ale nie chodzi na nim, zapach przepalonego oleju z tyłu nawet na rozgrzanym silniku.Na miejscu okazało się że tak naprawdę auto będzie niemal niemożliwe zarejestrować, bo trzeba zdobyć twardy dowód od któregoś właściciela wstecz, brak oc, przeglądu - wiadomo :D Pójdzie pewnie na części - gościu sam powiedział (handlarz), że nawet rąk nie ubrudzi, bo klienci przyjadą i sami rozkręcą...
Szkoda sztuki, bo jak są zdrowe to ładnie gadają - kumpel miał kiedyś BXa z tym silnikiem - to przy 205 km/h dopiero piątkę zapinał, a sztuka zdrowa była, brała wszystkie wynalazki typu Cupry, VR6 etc...
PS. Dobrze, że bratowy junkers pali średnio 7 litrów ruskiego gazu :D
Punto GT1
Punto GT2[*]
Kropek na PJ
Awatar użytkownika
partyzantpl
Zaawansowany użytkownik
Miejscowość: Opole

Post autor: partyzantpl »

Kuzyn ma ten silnik w peugeocie 205 - ciekawe czy da radę UT, pewnie tak ;) Musze się z nim zmierzyć na sprincie :D
Awatar użytkownika
Rafalinek
Użytkownik

jak 205tka zdrowa, a Uniak seryjny - to Uno nie ma szans :D
Punto GT1
Punto GT2[*]
Kropek na PJ
Awatar użytkownika
gajos3
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Bielsk Podlaski
Auto: Inne
Kontakt:

Post autor: gajos3 »

Rafalinek pisze:http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11974919" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Wiem, że tutaj kminimy o Uniakach i GTkach, ale muszę się wyżalić :D
Byłem wczoraj po to, bo liczyłem że może jakaś okazja się trafi. Ogólnie taki egzemplarz bardzo rzadko spotkać. Znawcy wiedzą co znaczy MI16 - 1.9 16v 160 kuni ;) Niestety auto jeden wielki drut, poobijane, felgi podrapane, przyspiesza niewiele lepiej jak zwykły peżotowski gaźnikowy junkers 1.4 mojego brachola, tylko kupa ryku nic więcej, przeguby do wymiany, silnik klepie, pewnie panewki, bo to częsta usterka w tych motorach. Jedynie środek zadbany, skóry wyglądają zajeb..., ale poza nimi też druciarnia. Niepodłączona połowa wskaźników i kontrolek, ułamane plastiki, brak szybki z tyłu, wyrwany zamek. Tylko nie mówcie, że czego się spodziewałeś za 1,5 tys, ale nieraz naprawdę można trafić okazję, a dobre sztuki chodzą w Reichu po 2 tys ojro. Gaz niby jest ale nie chodzi na nim, zapach przepalonego oleju z tyłu nawet na rozgrzanym silniku.Na miejscu okazało się że tak naprawdę auto będzie niemal niemożliwe zarejestrować, bo trzeba zdobyć twardy dowód od któregoś właściciela wstecz, brak oc, przeglądu - wiadomo :D Pójdzie pewnie na części - gościu sam powiedział (handlarz), że nawet rąk nie ubrudzi, bo klienci przyjadą i sami rozkręcą...
Szkoda sztuki, bo jak są zdrowe to ładnie gadają - kumpel miał kiedyś BXa z tym silnikiem - to przy 205 km/h dopiero piątkę zapinał, a sztuka zdrowa była, brała wszystkie wynalazki typu Cupry, VR6 etc...
PS. Dobrze, że bratowy junkers pali średnio 7 litrów ruskiego gazu :D

Fakt że bez skóry, ale wydaje się w miarę ok. ;) http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11192371
:cool: Uno 75 1.5 S.i.e. + LPG
:) Punto mkII FL 1.2 8V Active + LPG
:D MZ ETZ 250
adrian055
Spamer :P
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT

Post autor: adrian055 »

kolejnny raz GT na allegro:D
http://www.allegro.pl/item964536143_fia ... turbo.html" target="_blank
Awatar użytkownika
BARTEKcoupe
Miejscowość: Skarżysko Kamienna
Auto: Inne

Post autor: BARTEKcoupe »

adrian055 pisze:kolejnny raz GT na allegro:D
http://www.allegro.pl/item964536143_fia ... turbo.html" target="_blank" target="_blank
U mnie przy szerokim wlocie seryjny ic się gotował, ale tutaj to już masakra jest :mrgreen:
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss :)
Awatar użytkownika
kwiatek.pl
Miejscowość: RADOM
Auto: Uno 1.4T

Post autor: kwiatek.pl »

blachy pasują do koloru auta :lol:
Awatar użytkownika
Rafalinek
Użytkownik

Ale wieś :D
Punto GT1
Punto GT2[*]
Kropek na PJ
simon1989

Post autor: simon1989 »

Rafalinek pisze:Ale wieś :D
tak - tragedia
Awatar użytkownika
Luu
Zaawansowany użytkownik
Miejscowość: białystok
Auto: Uno 1.4T

Post autor: Luu »

i ma profesjonalne halogeny przeciwmgłowe ;)
Uno Turbo 1.4 mk2
Awatar użytkownika
Abarth
Miejscowość: Zawiercie

Post autor: Abarth »

użyje sformułowania kolegi Mrówczana "Ło Matko" :P http://cgi.ebay.de/Fiat-UNO-Turbo-ie-Tu ... 2a05b4656d
...::: Italian Pocket Rocket Fiat Uno Turbo MK1 Project
New Episode 500+ In progress
STAGE II 258Km & 311Nm
https://www.facebook.com/ItalianPocketRocket

Obrazek
Awatar użytkownika
partyzantpl
Zaawansowany użytkownik
Miejscowość: Opole

Post autor: partyzantpl »

"Abarth showcar" :lol: Pewnie jak Abarth wystawiał się na targach w Essen to postawili go obok Abartha 500 :mrgreen: lampy z jakiejś Bory i ospojlerowanie z jakiegoś wieśwagena, choć tylny zderzak podobny jakis do grande punto czy seicento sporting, nie wiem, nie znam się :P Ale wlew paliwa jest taki świetny, że fotograf ujął go na osobnym zdjęciu :D O kurde, nawet widzę, ze ktoś to chce... pewnie Turki do lansu przed innymi brudasami :P
Awatar użytkownika
szymons1990
Zaawansowany użytkownik
Miejscowość: Myslowice
Auto: Punto GT

Post autor: szymons1990 »

z budy porazka i smiech na sali ale silnik i srodek nawet fajnie pomyslany
PGT T25
ODPOWIEDZ